Zafer Bayramı, Romanya'da Coşku ve Sevinçle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıl dönümü, Bükreş'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı, Romanya'da Coşku ve Sevinçle Kutlandı
Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği ve Askeri Ataşeliği tarafından düzenlenen törenlerin ilki, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Victorie caddesi üzerinde bulunan anıtının önünde Büyükelçi Ömür Şölendil'in ilk çelengi bırakması ile başladı.

Daha sonra, sırasıyla; Azerbaycan'ın Bükreş Büyükelçiliği temsilcileri, Türk ve Tatar soydaş dernek başkanları, Lumina Eğitim Kurumları yöneticileri, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi yetkilileri ve Türk İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri anıta çelenk bıraktı. Buradaki tören şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından sona erdi.

İkinci tören, Bükreş Türk Şehitliğinde devam etti. Burada da şehitlik anıtına çelenk, saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Büyükelçi Ömür Şölendil, "Tarih sahnesinde yer aldığı andan bugüne kadar hep özgür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun, vatan topraklarının işgal ve yağmalanmasına seyirci kalmayıp, onurlu mücadelesini eşsiz bir zafere dönüştürdüğü 30 Ağustos Dumlupınar destanının doksanıncı yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz." dedi.

30 Ağustos Zaferi'nin ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen işgal kuvvetlerine karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanıldığını vurgulayan Büyükelçi Şölendil, "Bu vesileyle bugün de birlik ve bütünlüğümüze kastedenlerin sonunun
hüsran olacağını vurgulamak isterim." diye seslendi.

Bu eşsiz zaferin aynı zamanda temeli çağdaş değerlere dayanan yepyeni bir devletin, Türkiye Cumhuriyetinin, oluşturulması için ulusumuza gerekli özgüveni kazandırdığına dikkat çeken Şölendil, "Bu duygularla burada bulunan siz soydaş ve vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum." dedi.

Bükreş Silahlı Kuvvetler Ataşesi Topçu Kurmay Albay Hikmet Yokarıbaş da günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zaferi'nin anlam ve önemi üzerinde durdu. Şehtlikteki tören, Bükreş Camii imamı Osman Aziz'in şehitler için okuduğu dualarla devam etti. Program, Büyükelçi Ömür Şölendil'in Şehitlik hatıra defterini imzalaması ile sona erdi.

Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bu akşam Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'nde de bir resepsiyon verilecek .