Zafer Bayramı Manisa'da Da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Manisa'da da törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Zafer Bayramı Manisa'da Da Coşkuyla Kutlandı
Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı.

Ardından Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, makamında Belediye Başkan Vekili Nazmi Açıkdil ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın'la birlikte tebrikleri kabul etti. Kutlamalar, Hükümet Konağı önünde devam etti. Burada Vali Daşöz, Başkan Vekili Açıkdil ve Garnizon Komutanı Aydın, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Zekeriya Yılmaz, 90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı zafer ateşinin yalnızca Türklere değil, dünyada esaret altında bulunan bütün ülkelere ışık olduğunu söyledi.

Binbaşı Yılmaz, Türk milletinin vazifesinin, Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmak olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen yüzme yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Vali Daşöz, Başkan Vekili Açıkdil ve Garnizon Komutanı Aydın verdi. Tören geçişiyle sona eren kutlamalara mülki amirler, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş da katıldı.