Van’da Hayvancılığı Geliştirme Çalışmaları

Van Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nurhan Dayan, devletin bu bölgede suni tohumlamaya destek vermesi gerektiğini belirtti.

Van’da Hayvancılığı Geliştirme Çalışmaları
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Dayan, bölgede hayvancılığın gün gittikçe azaldığına dikkat çekti. Dayan, daha önceki yıllarda devlet tarafından uygulanan suni tohumlama desteğinin yeniden sağlanması gerektiğini belirterek, “Bölgede hayvancılık gün geçtikçe azalıyor. Yeniden hayvancılığın gelişmesi için devletin desteğe devam etmesi gerekir. Geçmişte devlet suni tohumlama konusunda destek vermişti. O dönemde bazı küçük sorunlar yaşansa bile aslında büyük fayda sağlanmıştı. Hayvancılığın yeninde canlanması için devlet suni tohumlama konusunda tam destek vermelidir” dedi.

Kentlerde rahatlığa kavuşan köylülerin artık hayvancılık yapmak istemediğini de belirten Dayan, “Çeşitli nedenlerden dolayı büyük kentlere göç eden köylüler, artık hayvancılık yapmıyor. Çünkü kentlerde rahatlığa alıştılar. Hayvanlarını satıp dükkan ya da araba alan köylüler artık köylerine geri dönmek bile istemiyorlar. Yıllardır kentlerde yaşayan hem erkek hem de kadın artık hayvancılık yapmıyor. Çünkü hayvancılık onlara zor geliyor ve uğraşmıyorlar. Hal böyle olunca hayvancılık sektörü günden güne azalıyor. Ayrıca hayvan da eskisi gibi değer kazanmıyor” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA