Pınarbaşı’ndan, Yeni Eğitim Yılında Öğrenci Profili

Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, düzenlediği basın açıklamasında Adıyaman Üniversitesinin yeni eğitim dönemindeki öğrenci profili hakkında bilgiler verdi.

Pınarbaşı’ndan, Yeni Eğitim Yılında Öğrenci Profili
Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı yaptığı açıklamada, “2012-2013 eğitim öğretim yılında 3 yeni programa öğrenci yerleştirilmesi yapılmıştır. Bunlar; Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne 47 öğrenci, Kahta MYO Laborant ve Veteriner Sağlık programına 40 öğrenci ve Devlet Konservatuarına 24 öğrenci şeklindedir.

Ayrıca ek yerleştirme ile öğrenci almak üzere başvuruda bulunduğumuz bölümlerden Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği 40 öğrenci, İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği I. Öğretim 40, II. Öğretim 40 olmak üzere toplam 80 öğrenci ile Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 40 öğrenci, bölümlerine öğrenci alınmasına YÖK tarafından yeni onay verilmiş olup bu bölümlere ilk defa ek yerleştirme ile ekim ayında öğrenci alacağız.

Geçen eğitim döneminde 13 bin 500 olan öğrenci sayımız, 2012’de 3 bin 330 öğrencimizin mezun olması ve 2012 LYS yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 728 öğrencinin üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanması üzerine, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artışla 14 bin 910’a yükselmiştir. Fakat bu sayının 15 binin çok üzerine çıkmasını beklemekteyiz; zira ek kontenjanla yerleştirme ile boş kalan kontenjanlara yeni öğrencilerin yerleştirilmesi yapılacağı gibi, yeni bölümlere de ek yerleştirme ile öğrenci yerleştirilecektir.

2012 LYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan 4 bin 728 öğrenciden 1 bin 118’i Adıyaman Üniversitesini ilk tercih olarak, 487’si ikinci tercih olarak ve 324’ü üçüncü tercih olarak seçip yerleşmişlerdir.

Üniversitemize yerleşen 4 bin 728 öğrenci Türkiye’nin 77 farklı ilinden gelmekte olup; Adıyaman dışından gelen öğrencilerin oranı yüz 60’tır. Bu da Adıyaman ekonomisi için büyük bir katkı anlamına gelmektedir” dedi.

Kaynak: İHA