Güroymak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bitlis’in Güroymak ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Güroymak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında hükümet konağı yanında bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Yamaç köyünde yaşayan hasta ve şehit yakını Aziz Öztürk’ün, tekerlikli sandalye üzerinde ‘Vatan, Bayrak ve Millet’ adlı şiiri okumasının ardından, tören Kaymakam Turan Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Toy ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, 90 yıl önce milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli aşama olan büyük taarruz ve neticesinde kurtuluş savaşı zaferinin 90’ncı yıldönümünde olduğumuzu hatırlattı. Kaymakam Yılmaz, “Biz nasıl geçmişte bir ve beraber topyekûn belli bir hedef uğruna ve bir amaç uğrunda hareket etmiş, milletimizin başarılara ulaştığını biliyorsak bundan sonra da inşallah aynı şekilde bu mücadele ruhu devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu vesile ile hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vatanımız için çaba sarf eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gazi olan ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum” dedi.

Ağustos Zafer Bayramı programına Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Toy, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Hayrettin Mutlu, Günkırı Belediye Başkanı Şerefeddin Sencer, oda başkanları ve kurum amirleri katıldı .
Kaynak: İHA