Didim’de CHP, İP, ADD ve Cumhuriyet Kadınlarından 30 Ağustos Kutlaması..

Didim’de aralarında CHP Didim İlçe Örgütü, İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü, ADD Didim Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Didim Şubesinin yer aldığı grup 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ayrı ayrı basın açıklamalarında bulundu. CHP Didim İlçe Örgütü Atatürk anıtına çelenk koydu.

Didim’de CHP, İP, ADD ve Cumhuriyet Kadınlarından 30 Ağustos Kutlaması..
Didim’de aralarında CHP Didim İlçe Örgütü, İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü, ADD Didim Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Didim Şubesinin yer aldığı grup 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ayrı ayrı basın açıklamalarında bulundu. Belediye Parkında düzenlenen törene Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, İl genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, İP Didim İlçe Başkanı Nevin Urcan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Didim Şube Başkanı Selam Özöğretmen, ADD Didim Şubesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören kapsamında CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Atatürk anıtına çelenk koydu; ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“30 AĞUSTOS DEMOKRASİYE AÇILAN BİR KAPI”
Törenin ardından ilk açıklamayı CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın yaptı. Aydın açıklamasında şunları kaydetti; “ 30 Ağustos; Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı Büyük Zafer’in taçlandığı gündür. 30 Ağustos aynı zamanda özgür, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği; yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür" dedi.

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
Törende daha sonra Cumhuriyet Kadınları Derneği Didim Şube Başkanı Selam Özöğretmen basın açıklaması yaptı. Özöğretmen yaptığı açıklamada “Ülkemiz bugün siyasi erk tarafından konulan yasaklar nedeni ile bir bayramı daha buruk yaşıyor. Ancak bayramlarımız; kamulaştı, dinçleşti, ve Mustafa Kemalleşti. Vatan bütünlüğümüzü ve Büyük Devrimci Atatürk önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyet temellerini savunma kararlılığımızı ilan eder; Dünyada emperyalizme ve yerli işbirlikçilere karşı kazanılan ilk zaferin 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 90. yılını kutlar saygılar sunarız”diye konuştu.

İŞÇİ PARTİSİNDEN 11 MADDELİK BİLDİRİ
Törende en son konuşan İşçi Partisi Didim İlçe Başkanı Nevin Urcan, İşçi partisince hazırlanan Milli Birlik ve Kardeşlik bildirisini okudu. Basın açıklaması sonrası bir grup vatandaş Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı ve tören olaysız sona erdi .
Kaynak: İHA