Çatalzeytin’de Zafer Bayramı Kutlandı

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde düzenlenen törenle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıldönümü kutlandı.

Çatalzeytin’de Zafer Bayramı Kutlandı
Uzm. J. Kad. Çvş. Emre Atak’ın sunumuyla Kaymakam Erol Korkmaz, Garnizon Komutan V. J. Kd. Bçvş. Atilla Eryücel, Belediye Başkan V. Ergün Şentürk çelenkleri anıta koydular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Garnizon Komutanı Atilla Eryücel günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Eryücel “Yüzyıllar boyunca dünya tarihinde devirler açmış olan yüce milletimiz, bugün mutlu bir yıldönümü daha kutlamanın engin sevinci içindedir. Çağ dışı bir yönetimden kurtuluşun ifadesi olan milli mücadele, sadece bir kurtuluş değil, yeni bir dönemin başlangıcı da olmuştur.” dedi.

Lise öğrencileri Emre Özcan ve Merve Öztürk 30 Ağustos ile ilgili şiirler okudular. Kaymakam Erol Korkmaz kutlamaları kaymakamlıkta kabul etti.

İZİN VERİLMEMESİNE RAĞMEN
CHP İlçe Başkanı Sami Ercan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Demir ve partililer saat 11.00’de Atatürk Anıtına partilerinin çelenklerini koydular. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını söylediler. Daha sonra CHP ve MHP’liler Garnizon Komutanlığına giderek askerlerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar. Etkinliklerden sonra saat 11.30’da CHP ve MHP İlçe Başkanları çelenklerini Atatürk Anıtından aldılar.

29 Ağustos 2012’de kaymakamlık makamına CHP tarafından Atatürk Anıtına çelenk koymak ile ilgili resmi başvuru yapılmış, izin verilmemesine rağmen CHP ve MHP çelenk koydu .
Kaynak: İHA