Antalya Gazipaşa’da 15 Dönüm Alan Kül Oldu

Antalya'da Gazipaşa’nın iki farklı bölgesinde eş zamanlı olarak çıkan yangınların ardından hasar tespit çalışması tamamlandı.

Antalya Gazipaşa’da 15 Dönüm Alan Kül Oldu
Bölgede 15 dönüm alanın zarar gördüğü açıklandı.

Söndürme çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürerken, bölgede halen soğutma çalışmaları yapıldığı bildirildi.

25 arazöz ve itfaiye ile 120 orman işçisinin katıldığı söndürme çalışmalarının ardından yapılan hasar tespitinde, Beyobası köyündeki yangında 4 dönümü avokado ve portakal bahçesi olmak üzere 10 hektar alanın, Karadağ bölgesinde ise 5 hektar fıstık çamı ve makilik alanın kül olduğu açıklandı. Yangında ayrıca iki evin kısmen zarar gördüğü bildirilirken, zarar gören seraların tespitinin ise sürdüğü kaydedildi.

Emekli öğretmen Süleyman Acun, Beyobası köyünde çıkan yangında kendisine ait avokado bahçesinin hasar gördüğünü belirtti.

Acun, “Bahçemde 120 avokado ağacı var. 80’i kullanılmaz durumda. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Gazipaşa kent merkezinde çarşamba akşamı iki farklı noktada eş zamanlı yangın çıkmıştı. Saat 18.30 sıralarında Beyobası köyünde çıkan yangın kontrol altına alındıktan sonra saat 22.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiinde yangın çıkmıştı. Fıstık çamı ve makilik alanda başlayan yangın, lodosun etkisiyle kısa sürede büyüyüp evlere ve tarım alanlarına yaklaşmıştı. Can kaybının olmadığı yangında halk büyük panik yaşayıp geceyi sokakta geçirmiş, gece boyunca kente elektrik verilememişti .
Kaynak: İHA