30 Ağustos Zafer Bayramı Kırklareli’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.Yılı dolayısıyla Kırklareli’de düzenlenen Vilayet Meydanı’nda Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması , saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kırklareli’de Coşkuyla Kutlandı
Çelenk Sunma Töreninin ardından, Kutlama Programı çerçevesinde Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile birlikte Valilik Makamında Devlet adına tebrikleri kabul etti.Kırklareli Vilayet Meydanı'nda devam eden programda Vali Yaman, halkın ve tören kıtasının bayramını kutladı. Konuşmaların ardından Yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından askeri birlikler ve araçlar, askeri bando eşliğinde tören geçişlerini tamamladı.Kutlama Törenlerine; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Milletvekilleri Şenol Gürşan ve Turgut Dibek,55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı V. Seda Yüksel, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç,Vali Yardımcıları, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

LÜLEBURGAZ
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, Kongre Meydanı'nda devam etti.Burada, Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Emin Halebak ve 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun’un halkı selamlamasının ardından Lüleburgazlı şair ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ait şiirler okundu.Topçu Üsteğmen Kasım Üz, Türk Silahlı Kuvvetleri adına yaptığı konuşmasında “Türk Ulusu bugünkü varlığını ve ulus olma bilincini başta Mustafa Kemal'e ve 30 Ağustos'ta şehit olan askerlere borçludur” dedi.

Tören 65. Mekanize Piyade Tugay komutanlığı bando mızıka takımı eşliğinde resmi geçidin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA