30 Ağustos Zafer Bayramı Ereğli’de Coşkuyla Kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

Anıt önündeki törenin ardından protokol kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra geçit töreni gerçekleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. Yılı Ereğli’de törenlerle kutlandı. Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen ilk törene; Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, daire müdürleri, birim amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki törenin ardından kaymakamlık makamında ilçe protokolü tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından, geçit töreni programına geçildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, törene katılanların bayramını kutladı. Geçit töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Kurmay Binbaşı Sami Turgay yaptı. Ardından, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra sıra geçit törenine geldi. Gaziler, şehit aileleri, askerler, sporcular, askeri araçlar ile itfaiye araçları halkı selamladı. Töreni izleyen Ereğli halkı ise geçit töreni boyunca alkışlarla destek verdi.