Kayan: “türkiye Bu Dinamizmi Atatürk’ün Devrimlerinden Aldı”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, Türkiye’nin dinamizmini Atatürk’ün devrimlerinden aldığını, bu sebeple Türkiye’yi örnek almak isteyen çok sayıda devlet olduğunu kaydetti.

Lüleburgaz’da TGB Lüleburgaz İlçe Temsilciliğince Ata İş Merkezi’ndeki toplantı eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, İşçi Partisi Lüleburgaz ilçe eski başkanı Muhsin Kuruçay ile, TGB üyeleri ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Turabi Kayan, “Atatürk Türk milletine güvenerek bu deverimleri gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün devrimlerini almak isteyen çok sayıda devlet var. Ancak çoğu çağdaşlaşamamıştır. Türk milletinin çağdaşlaşmaya hazır olması, Atatürk’e güç vermiştir.” dedi.

1980 yılında özgürlüklerin önünün kapandığını öne süren Kayan, "Ben 68 kuşağını çok daha sağlam, ulusalcı, çağdaş görüyorum. Ancak 80’den sonra ülkemizde özgürlüklerin önü kapandı. ABD gözünü açtı. Sahte dinci, sahte solcu, sahte milliyetçi yetiştirip parti kurdurdu. Böyle bir toplum yarattılar. Bunun da meyvelerini yiyorlar. Koca bir çınarı kemire kemire bitiriyorlar.” dedi.

Toplantıda kitap okumanın önemine değinen Kayan, gençlere öğretici kitaplar okumaları konusunda tavsiyede bulundu.CHP Lüleburgaz İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu kadının toplumsal mücadeledeki rolü hakkında bilgiler verdi.Türk kadının Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevlerde bulunduğunu dile getiren Yılmazoğlu, hiçbir toplumda kadının Türk kadını kadar ulusal mücadelede yer almadığını ifade etti.

Toplantıda konuşan İşçi Partisi Muhsin Kuruçay ise, son dönemde Türkiye Gençlik Birliği’nin faaliyetlerine dikkat çekti.Kuruçay “Şu anda gayri meşru yönetiliyoruz. Bu ortamda TGB ortaya çıkıyor. TGB’nin örgütlenme içinde aldığı temel hedef ulusal konularda birlik olmaktır. Emperyalist kıskacında olan Türkiye’yi çıkaracak temel güçlerden birisi, siyasi partilerin dışında, gençlik hareketleridir” dedi.

Kaynak: İHA