Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi Aliağa'da Açılacak

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Tokat'ın köylerinde annesinin adını yaşatmak amacıyla kurduğu kütüphaneler zinciriyle tanınan eğitimci yazar Recai Şeyhoğlu 32. "Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'ni Hacıömerli Köyü Muhtarlığı ve İşadamı Özcan Durmaz’ın katkılarıyla Aliağa Hacıömerli Köyü'ne açıyor.

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi Aliağa'da Açılacak
31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 14.00’de Aliağa'da açılacak olan açılışa İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor

Kütüphaneler Zinciri Hakkında Bilgi: "Eğitimci Yazar Recai Şeyhoğlu, annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte, aydınlanmanın ve eleştirel bakışın köylerden başlayacağı inancıyla ilk kütüphaneyi 19 Ekim 2002'de Bergama'nın Hacıhamzalar Köyü'nde kurdu. Ardından Ayaskent, Karaveliler, Demircidere, Pınarköy, Narlıca, Çamköy, Aşağıkırıklar, Tırmanlar, Bağyolu, Maldan, Dallık ve diğerleri gelerek tam 31 köye ulaştı. 2011 yılında, kütüphaneler zinciri Anadolu'ya taşınarak Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ataköy Beldesi'ne ulaştı. Eğitimci-Yazar Recai Şeyhoğlu, kitabın aydınlanmaya olan önemini ve köy kütüphanelerinin öyküsünü, "Köylerde Rönesans- Kitabın Kırsala Yolculuğu" adlı kitabında da anlattı. "
Kaynak: İHA