Sultaniye Üzümü Dağlara Serilmeye Başlandı

Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümleri, dağlara, tepelere, boş arsalara serilmeye başlandı.

Sultaniye Üzümü Dağlara Serilmeye Başlandı
Bu yıl yaş üzüm satışlarının ağır gitmesi üzerine sıcak havalardan yararlanmak isteyen üzüm üreticileri, üzümlerini bir an önce kurutma yolunu seçmesi, ilçede üzüm serilecek alanların daralmasına neden oldu. Üzüm üreticileri, dağların yamaçlarındaki alanları düzetme yaptıktan sonra, naylon kanaviçelerin üzerlerine üzüm sermeye başladı.

İlçe ve çevresi üzümle dolup taştı.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bu yıl ilçede 84 bin dekarlık alan üzerinde sultaniye üzümü yetiştiğini belirterek şöyle konuştu: "Yapılan araştırmaya göre, 240 bin ton yaş üzüm rekoltesi tespiti yapıldı. Bu rekoltenin geçen yıl yüzde 65’i yaş olarak değerlenmişti. Geriye kalan yüzde 35’i kurutmalık ve şaraplık olarak değerlendi.2012 yılında yüzde 50’si yaş, yüzde 50’si de kurutmalık ve şaraplık olacağını tahmin etmekteyiz. Üreticilerimiz, zayıf ve orta kaliteli üzümlerini güneşli havalardan yararlanarak kurutsun. Yaş üzüm piyasası çok ağır gitmektedir. Biz, bunun geçici bir durum olduğunu tahmin etmekteyiz. Bu nedenle boş alanların tümüne üzüm serilmektedir. Sarıgöl Ovası’nın ovasından ve dağlarından bal akmaya başladı.

’’ Ali İhsan Ülgen, ilçede üzüm alımlarının devam ettiğini ifade ederek "Şaraplık üzümlerin kilosu 53 krş, Sultaniye üzümün kilosu 80 krş-1 TL arasında değişmektedir’’ dedi.

Kaynak: İHA