İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Dünya ile rekabet eden bir İstanbul ve dünyanın çok farklı algıladığı Çin'den sonra gelişmede ikinci olan Türkiye var'' dedi.

Rize Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret eden Topbaş, daha sonra Pazar ilçesine geçerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yapılan Pazar Meydanı'nın açılışına katıldı.

Buradaki açılış töreninde konuşan Topbaş, Pazar ilçesinin kendisi ve ailesi için önemli bir yeri olduğunu belirterek, ''Genlerimizde bu toprakların havası var. Çalışkanlığımız bundan geliyor, bize iş dayanmıyor. Gecemizi gündüzümüze katarak memleketimize hizmet için çalışıyoruz'' dedi.

Geçmişte şehirler inşa edilirken planlı yapılaşma yapılmadığını vurgulayan Topbaş, ''Planlama düzgün yapılsaydı sıkıntılarımız, eksikliğini hissettiğimiz şeyler çok daha farklı olacaktı. Meydanlara batıda ve gelişmiş ülkelerde demokrasi alanı deniyor. İnsanların buluştuğu birbirini hissettiği alanlar. Pazar ilçesine yaptırılan kendi ölçeğindeki küçük meydanın önemli bir görev icra edeceğini düşünüyorum. İnsanın gelişimine önemli etki sağlayacak'' diye konuştu.

Çevre ne kadar düzgünse insanın davranış biçiminin de o denli gelişip ve değişeceğine işaret eden Topbaş, şunları kaydetti:

''Biz de sayın Başbakanımızın İstanbul'da başlattığı yerel yönetimler anlayışını devam ettiriyoruz. Türkiye'de 1994 yılında bir milat olan yönetim anlayışı ortaya çıktı. Şehirler değişiyor, güzelleşiyor. Dünya ile rekabet eden bir İstanbul ve dünyanın çok farklı algıladığı, Çin'den sonra gelişmede ikinci olan Türkiye var. Bunu milletçe, beraber başardık. Nasıl ki Çanakkale'de dedelerimiz omuz omuza, beraber Cumhuriyeti kurmak için mücadele ettilerse, Çanakkale'yi geçilmez kıldılarsa, biz de 75 milyon, büyük bir aile olarak birlikte olduğumuz müddetçe geleceğimiz çok daha farklı olacak. Yarınlarımızı birlikte koruyacağız. Mevlana'nın çok güzel bir sözü var, 'Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' diye. Bizler hep beraber çocuklarımızın geleceğini hazırlıyoruz.''

Konuşmaların ardından Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Topbaş'a yöresel hediyeler verdi.

Daha sonra meydanın açılışı Rize Valisi Çakır, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş tarafından yapıldı.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA