Hava Kirliliği Nedenleri ve Önlemleri Semineri Düzenlendi

Midyat ilçesinde, Hava Kirliliği Nedenleri ve Önlemleri Semineri düzenlendi.

Mardin Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Midyat Belediyesi'nce düzenlenen seminere, kalorifer görevlileri, kömür satıcıları ve site yöneticileri katıldı.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semineri hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için düzenlediklerini,özellikle yanlış yakılan kalorifer kazanlarının hava kirliliğine neden olduğunu belirtti.

Kutlu, ''Dışarıdan bakıldığında sıradan bir olaymış gibi gözüken kaloriferin doğru yakılmasının, hem güvenlik hem de hava kirliğinin önlenmesi açısından çok önemli. Kalorifer kazanları yakılırken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Soluduğumuz havayı geleceğimiz olan çocuklarımızdan ödünç aldığımızı unutmamalıyız. Bunun için kalorifer yakarken ve kömür seçerken, çevreyi en az kirleten sistem ve malzemelerin tercih edilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Derviş Gönüller de katı yakıt izin belgesi ve katı yakıt satış belgesi olan satıcılardan kömür alınması gerektiğini kaydederek, ''Hava kirliliğine neden olan ve kalorisi düşük yakıt yakan apartmanlara 8 bin 500 lira para cezası uygulanacak'' dedi.

Muhabir: Selahattin Erol

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA