Emniyet Personeli “Başarı Belgesi” İle Ödüllendirildi

Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı personelleri, düzenlenen törenle “Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.

Emniyet Personeli “Başarı Belgesi” İle Ödüllendirildi
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ile “Başarı Belgesi” almaya hak kazanan 34 polis memuru katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldız, 31 Ocak 2012 tarihinde Keşan İlçe Emniyet Müdürü olarak göreve başladığını hatırlatarak, bu zamana kadar başta trafik sorunu olmak üzere, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için mücadele, hırsızlık, kavga, aile içi şiddet olayları ve devleti temsil görevlerini 5 amir ve 90 adet polis memuru ile yerine getirdiklerini söyledi.

Bu görevleri müthiş bir mücadele örneği sergileyerek başardıklarını belirten Ahmet Yıldız, “Bu başarımızdan dolayı devletimiz de bizleri ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirdi. Ben Keşan’da göreve başladığımda 20 yıllık trafik sorunu vardı. İşyeri sahipleri, özellikle İsmail Saraç Caddesi ve İnönü Caddesi üzerine araçlarını park ediyor ve akşama kadar park halinde tutuyordu. Bu durum işyeri sahiplerinin aleyhine olan bir durumdu. Bu sorunu başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, esnafımız ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yaparak irade oluşturduk. Daha sonra İlçe Trafik Komisyonu’nda karar aldık ve buradaki park olayını 15 dakikaya indirdik. Şuan için bahse konu yerde çift sıra park olması imkansız. İlçemizdeki trafik sorunu bir defada olmaz. Yavaş yavaş bu sorunu çözeceğiz. Önder Caddesi’nde yaptığımız park yasağı uygulamasında başta tepkiler aldık. Ancak daha sonra esnafımız yumuşadı ve benden bu uygulamayı Hastane’ye kadar yapmamı istedi. Biz tamamen vatandaşımızın hizmetinde ve emrindeyiz.” dedi.

HIRSIZLIĞI BİTİRECEĞİZ

Sözlerinin devamında Keşan’da yaşanan hırsızlık olaylarına değinen Ahmet Yıldız, 2012 yılının Mart ayında hırsızlık olaylarını durma noktasına getirdiklerini söyledi.

Son zamanlarda tekrar ivme kazanmaya başlayan hırsızlık olayları ile ilgili çok ciddi mücadele başlatacağını ifade eden Yıldız, “Bu olayları yine durma noktasına getireceğiz. Ayrıca gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak için ekiplerimiz büyük mücadeleler veriyor. Keşan’daki görevime başladığım günden beri birkaç örnek vermek gerekirse, 25 mali olayla ilgili 40 şüpheli yakalandı. Bu kişilerden 35’i serbest bırakılırken, 4 tanesi tutuklanmış ve 1 tanesi hala Firardır. 18 narkotik olayı meydana gelirken, bu olaylara karışan 48 şüpheliden 37’si serbest, 5 tanesi tutuklu, 6 tanesi ise Firar durumdadır. 3 adet organize olay meydana gelmiş, bu olaylarda 22 şüpheli yakalanmış ve bunların tamamı serbest bırakılmıştır.” şeklinde konuştu.

5 AMİR VE 90 POLİS GÖREV YAPIYOR

Ahmet Yıldız, çevre iller ve ilçelerdeki mahkemeler tarafından yakalama kararı bulunan kişiler ile ilgili olarak bir ekip kurduğunu dile getirdi. Bu ekibin sadece yakalama kararı bulunan kişilere odaklandığını belirten Yıldız, 2 Şubat 2012 tarihinden, 31 Temmuz 2012 tarihine kadar 182 kişinin yakalandığını, bunlardan 67 kişinin çıkartıldıkları mahkemece tutuklandığını, 115 kişinin ise serbest kaldığını ifade ederek, bu rakamın son derece ciddi bir rakam olduğunu söyledi.

Ahmet Yıldız, bu zamana kadar Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne intikal eden olaylar hakkında bilgi vererek, şunları söyledi; “Bu olaylardan 172’si için çalışmalar devam ediyor, 732 tanesi ise çözümlenmiş durumda. Bu olayların 21 şüphelisi tutuklanmış, 973 kişi ise serbest bırakılmış. Bu olayları; 5 amir ve 90 polis memuru ile çözüyoruz. Bu nedenle daha önce para ödülü alan 33 personelimiz, Ağustos ayında ise 37 personelimiz para ödülü aldılar. Devletimiz bu personelimize 33 bin 275 bin TL para ödülü vermiş. Samsun’un İlkadım İlçesi’ne atanan Kaymakamımız Ahmet Narinoğlu da bu durum karşısında ‘Devletimiz para ödülü ile ödüllendirdi. Ben de kendilerini Başarı Belgesi ile ödüllendireyim.’ dedi.

Böylelikle Sayın Kaymakamımız 34 personelimize Başarı Belgesi verdi.” Yıldız, bu konuşmasının ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü komiserlerine “Başarı Belgesi”ni takdim etti. Tören; komiserlerin, “Başarı Belgesi” almaya hak kazanan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin belgelerini takdim etmesinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA