'ben Bu Ülkenin Geleceğiyim' Projesi Kabul Edildi

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü diğer illere örnek olacak bir proje için AB’den destek aldı.

'ben Bu Ülkenin Geleceğiyim' Projesi Kabul Edildi
Kurumun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığı ‘Ben Bu Ülkenin Geleceğiyim’ projesine 100 bin Euro destek verildi.

1 Eylül 2012 tarihinde başlayacak olan proje 6 ay sürecek. Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Yeşilay ise projenin yürütücüleri arasında yer alıyor. ‘Gençlerimiz bizim geleceğimizdir’ sloganıyla hazırlanan projeyle gençlere ülkenin geleceğinde sahip oldukları önem anlatılarak, onların sigara madde bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, genç neslin sağlıklı olması için sosyal ve ekonomik politikalar geliştirildiğini ve uygulandığını anmısatarak, “Sağlıklı genç nesiller için geliştirilen bu politikalardan biri de sigara ile mücadeledir. Uygulanmakta olan sigara ile mücadele politikasının en önemli sebebi kanser hastalıklarının artması ve kanser hastalığına yakalananların yaş ortalamasının giderek düşmesidir. Bu soruna çözüm, kanseri tedavi etmek değil, bireyleri kanser olmaktan korumakla başlamaktadır. Sigara bağımlılığından kurtarmak ve sigaraya başlamayı önlemek için televizyonlarda ki etkili reklamların gösterimi, sigarayı bırakmak isteyenler için doktorların ücretsiz seferber edilmesi Son derece önemli bir adımdır. Ancak sigara başlama yaşını ve ortamı düşünüldüğü zaman okullarda sigara kullanımının önlenmesi ile ilgili etkileyici çözümler uygulanmamaktadır. Özellikle ortaöğretim kurumlarında, arkadaşlarına hayır diyememe, heves etme, merak duyguları içinde sigarayı deneyen öğrenci sayısı maalesef ki az değildir. Bireylerin yetişmesinde büyük bir paya sahip olan Milli Eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları da sorunun çözümünde katkıda bulunması gereken en önemli paydaşlardandır” dedi

Projede hedef grup orta öğretim 9. sınıf öğrencileri ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenim gören 19-24 yaş arası 20 genç olacağı, projenin hazırlık aşamasında, proje uygulama safhasında ve proje bitiminde konu ile ilgili çok çeşitli aktivite ve teknikler hayata geçirileceği, ilk aşamada okullarda sağlıklı yaşam ve kötü alışkanlıklara yönelik anketlerler düzenleneceği bildirildi.

Sonuçlar doğrultusunda, proje grubu içerisinden aday eğiticilerin seçilerek uzmanlar tarafından eğitilmesinin sağlanacaği belirtildi. Projenin aynı zamanda gençlerin paylaşma, işbirliği, sorumluluk alma, yetişkinlerle ve akran grupları ile birlikte çalışma, sağlıklı iletişim kurma, zorluklarla mücadele etme ve kendilerini hayata hazırlama gibi becerilerini arttırmasını sağlama amacını da taşıdığı ifade edildi .
Kaynak: İHA