600 Yıllık Gelenek Günümüze Taşındı

Antalya’nın Akseki ilçesi Ceceler köyünde düzenlenen '18. Geleneksel Kervan Günü'nde, 600 yıllık bir gelenek yeniden yaşatıldı.

600 Yıllık Gelenek Günümüze Taşındı
600 yılı aşkın gelenek ve göreneklerin canlandırıldığı 'Kervan Günü'nde develerle kervanlar oluşturulup gelin alma, düğün alayı düzenlendi.

Kervan Günü'nde piyango çekilişleri yapılırken, kazanan vatandaşlara elektrikli ev aletleri hediye edildi. Festival kapsamında dışarıda yaşayan Ceceler köyü öğrencilerinden başarılı 40 öğrenciye de bilgisayar, kitap, kırtasiye malzemeler verildi.

Ceceler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 'Kervan Günü'nde Antalya, Aydın, Bursa, Konya, İstanbul'da yaşayan yaklaşık iki bin Ceceler’li bir araya geldi

Derneğin Başkanı Şevket Yaman, amaçlarının gelenek ve göreneklerini yeni kuşaklara aktarmak olduğunu belirterek, "Bu yıl 18'incisini düzenlediğimiz Kervan Günü'ne Aydın, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Antalya’dan tüm hemşehrilerimiz katıldı.

Amacımız 600 yılı aşkın bir tarihe sahıp kültürel faaliyetlerimizi devam ettirmektir. Yılda birkaç gün de olsa hemşehrilerimizle hasret gideriyoruz" dedi.

Aydın’da yaşayan 11 yaşındaki Melike Feyza Korkut, Ceceler köyüne geleneksel Kervan Günü'ne katılmaktan mutlu olduğunu söylerken, şenliklerde yeni arkadaşlar edindiğini söyledi

İstanbul’da ikamet eden 27 yaşındaki Gülcan Gören, "Köyümüzün şenliklerine İstanbul’dan katılıyorum. Akrabalarımızla yılın birkaç gününde de olsa görüşüp hasret gideriyoruz" dedi.

Ceceler köyünde yaşayan 78 yaşındaki Huriye Deniz de, "Allah geleneklerimizi bozmadan birlik ve beraberlik içinde yaşatır inşallah" diye konuştu.

82 yaşındaki Mustafa Çarkçı da, atalarının geleneklerini yeniden yaşatan dernek yöneticilerine teşekkür etti.

600 yılı aşkın gelenek Ceceler Köyü Yaylası Şalgamcak Çayırı'nda gerçekleştirildi.

Özellikle Aydın, İstanbul gibi büyük illerde yaşayan Ceceler köylüleri,ı 600 yıllık gelenekleri olan tarihi gelin alma, düğün alayı gösterilerini izledi. Geleneklerin canlandırılmasında, hemşehriler hem hasret giderdi hem de geçmişlerini ilgiyle izledi .
Kaynak: İHA