Hükümetin Dış Politikasına Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümetin dış politikasını eleştirerek “Türkiye kan gölü içinde, masum insanların hayatını kaybedeceği bir oyunun içine çekiliyor” dedi.

Hükümetin Dış Politikasına Eleştiri
İsmet İnönü’nün izlediği diplomasi ile Türkiye’yi 2. Dünya Savaşına sokmamasını örnek gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Türkiye’yi Suriye cehennemine emperyalistlerin çıkarları için savaşa sokanların İsmet Paşa’nın adını ağzına alırken 40 kere abdest alması gerekir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Didim İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Tezcan’ı CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı.Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi nedeniyle başka bölgelerde görevlendirilmiş olmasından seçim bölgesi Aydın ile bayramlaşma ziyaretlerini bayramdan sonra yapmak zorunda kaldığını aktaran Tezcan, Didimlilerin bayramını kutladı.

Siyasetçinin en kutsal hedefinin iktidar hedefi olduğunu aktaran Tezcan, Genel Başkan Yardımcılığı görevi ile sorumluluğunun bir kat daha arttığını belirtti.

Sorumluluğun en büyüğü olan iktidar görevini Didim CHP’nin son 3 yerel seçimde gösterdiği başarı ile yakaladığını anlatan Tezcan, “Temel hedef bu başarıyı Türkiye’nin içinde bulunduğu bu problemli atmosferde CHP genel iktidarı ile taçlandırmak, Ankara'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak olmalıdır” dedi.

İSMET PAŞA ÖRNEĞİ
Tezcan, konuşmasına “Türkiye kötü bir noktada bunu umutsuzluğu yeşertmek için söylemiyorum. Bugün Türkiye, Ortadoğu'da emperyalizmin emir eri jandarması ve taşeronu durumuna düşmüştür. Şu yaşadığımız manzaraya bakın her gün şehit cenazeleri geliyor. Onlarca vatandaşımızı teröre veren Türkiye, doğrudan doğruya uluslararası sermayenin kontrolü içinde gelişmiş semirmiş terörün kurbanı haline düşürülmeye çalışılıyor" diye devam etti.

Türkiye'nin parçalanmak üzere olduğunu anlatan Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "bir proje de yap bozun son parçalarının oturtulmaya çalışıldığı bir coğrafyada bir oyunun orta yerine konmuş, Türkiye emperyalistlerin istediği bir savaşa bölgede halkların yararına olmayan halkları bir biri ile çatıştıracak, etnik köken, inanç ekseninde birbirine kırdıracak, kan gölü içinde masum insanların hayatını kaybedeceği bir oyunun içine çekiliyor. Daha önce Balkanlarda oynanan bir oyunun yenisi sınır bölgemizde gözümüzün önünde oynanıyor ve Türkiye bunun aktif aktörü olarak bu yangının içine çekilmeye çalışılıyor. Bizim Suriye ile ne hesabımız var. Suriye’nin toprak bütünlüğü zarar görürse bizimde zarar göreceğimiz aşikar değil mi? Irak’ta toprak bütünlüğünü parçalayan anlayış oradaki terörü Türkiye’ye ihraç etmiyor mu? Suriye kendi içinde çatışmalar yaşayan bir ülke olduğunda bu bize zarar vermeyecek mi? Bunu yedi düvel biliyor. Bunu AKP iktidarı da biliyor. Dışişleri Bakanı, Başbakan da biliyor ama öyle bir noktada siyaset yapmaya başlamışlar ki kendi iktidarlarının devamının sırrı Amerika’nın izin icazetinin dışında başka bir seçenek göremeyen anlayışa teslim olmuşlar. AKP iktidarını her ne pahasına olursa olsun sürdürmek zorundayız. Kendisini iktidara getiren Büyük Ortadoğu Projesini idame ettirmek için bundan yıllar önce yeni bir harita yapılacak açıklaması ile başlayan Ortadoğu'yu yeniden yapılandırma projesinin bir parçası olmuşlar. Kendisine iktidar yolu açan Amerikalı dostlarına diyet borcunu ödemek için atması gereken adımları atıyor. Bir yangının maceranın içine atılıyor.”

TÜRK ÇOCUKLARININ AMERİKA İÇİN AKITACAK KANI YOKTUR
Gaziantep saldırısının Amerika’da bir savaş oyunu olarak günler önce oynandığını da belirten Tezcan, şöyle konuştu: “Kimin için savaşa giriyoruz, Amerika’nın çıkarlarını savunmak için Anadolu evlatları kullanılmak isteniyor. Bu ülkenin masum evlatları 3 yaşından 90 yaşına kadar kan gölüne dönüştürülmeye çalışılıyor. Burada Türkiye’nin bir çıkarı yoktur. Türk çocuklarının Amerika için akıtacak bir damla kanı yoktur, 'savaşa hayır' diyoruz.”

Ortadoğu’da, İran, Rusya, Suriye ve Amerika’nın tavır aldığını Türkiye’nin jeopolitik konumundan dolayı bölgede dengeyi sağlayarak taraf olmaması gerektiğini belirten Bülent Tezcan, şunları söyledi: “Eğer AKP iktidarı ve dış politikası kendi göbeğini Amerika’ya bağlamadan kendi milli çıkarlarına dayanan bir dış politika izlemiş olabilseydi tamda bu denge bölgede teröre son vermemizin önünü açacak, herkesi bir araya toplayacak ortamı açacaktı. Ama bunu yapacak dirayet, kalite, kabiliyet ve cesarette iktidar gerek.” İsmet İnönü’nün izlediği diplomasi ile Türkiye’yi 2. Dünya Savaşına sokmamasını örnek gösteren Tezcan, “Türkiye’yi Suriye cehennemine emperyalistlerin çıkarları için savaşa sokanların İsmet Paşa’nın adını ağzına alırken 40 kere abdest alması gerekir” dedi.

MEZHEP ÇATIŞMASI İSTENİYOR
Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olayların tesadüf olmadığını ve de etnik mezhep ayrımcılığına sürükler nitelikte olaylar geliştiğini aktaran Tezcan, sözlerineşöyle devam etti: “Bu emperyalistlerin bildik oyunudur. Böl, parçala, yönet. Buradan sesleniyoruz; bu milletin sağduyusu, birliği bütünlüğünü, huzurunu bozamayacaksınız. Bu oyunun parçası olmayacağız, bu anlayışa geçit vermeyeceğiz.” Çözümün CHP'de olduğunu belirten Tezcan, şöyle konuştu: "10 yıllık iktidar sürecinde iç ve dış politika da hesap edemediği kadar gerileme yaşandı. Suriye cehennemi AKP’yi yakacak. Sorunları çözemiyorsan çekil git”

BDP'li Milletvekillerinin terör örgütü üyeleri ile kucaklaşmaları üzerine soru yöneltilen Tezcan, durumu şöyle yorumladı: “Siyaseti demokratik zeminde yapma iddiasında olanlar siyaseti silahla yapanlarla kamuoyuna mesaj verirmiş edasında hareketler hoş karşılanamaz. Yakışıksız ve kabul edilir değil.” Tezcan, meclisin tatilde olmasını da “Bölünme ve terör milletin problemidir. Millet ölürken, milletin meclisi tatil yapamaz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA