Hayır İçin Bisikletlerle Dünya Turu

Avrupalı iki maceraperest yardıma muhtaç çocuklar için bisikletle dünyayı turluyor.

Hayır İçin Bisikletlerle Dünya Turu
Fransız Giom Dantec ve İspanyol Felix Burgos Tena, yardıma muhtaç çocuklar için pedal çeviriyor. Fransız Dantec, 6 aydır bisikletle yollarda olduğunu söylerken, Felix ise İstanbul’dan tura katıldığını bildirdi. 2 arkadaş, 22 ülke gezip turlarını Vietnam’da sonlandırmak istiyor. Türkiye’de İstanbul ve Yalova’da konaklayan 2 arkadaş, Bursa’ya gelerek yolculuklarına birkaç gün ara vereceklerini söyledi.

Zor durumda birbirlerine yardım edeceklerini ifade eden 2 maceraperest, kendilerinin GPRS üzerinden takip edildiğini belirtti.

Uzun yıllardır Avrupa Birliği projelerinde çocuklarla çalıştığını belirten Felix, “Çocukları çok sevdiğim için öğretmen oldum. Proje için Romanya’da bulunurken Giom ile tanıştım. Dünya üzerinde çocuklara insanların hayalleri olduğunu göstermek istiyoruz. Geziye 1 Ağustos’ta İstanbul’dan başladım. Çalıştığımdan dolayı ancak o zaman vakit buldum. 22 ülkeyi gezmeyi planlıyoruz. 1 yılda bitirmeyi planlıyoruz. Her ülkeye bisikletle gideceğiz. Deniz geçmek gerekirse en zorlu durumda gemi, bot gibi vasıtalar kullanabiliriz. Vietnam’da Hono yakınlardaki şehirle Giom’un yaşadığı Brest şehri arasında kardeşlik var. O yüzden oraya gitmeye karar verdik. Nasıl döneceğimize Vietnam’a vardıktan sonra karar vereceğiz. Dönebilmek için birçok alternatif var. Ailem Romanya’da kaldığım için 'yeter' dedi. Daha sonra karşı çıkmadılar” dedi.

Fransa’da çocuklar ile çalıştığını belirten Dantec, “Çocuklarla çalışırken Romanya’ya gittik. 6 ay orada kaldım. Çocuklarla projeye devam etmeye karar verdim. 20 yıl önce bir arkadaşım bilinmeyen hastalıktan dolayı öldü. Bu hastalıkla ilgili projenin sonunda para toplamayı planlıyorum. 6 aydır yollardayım. 7 ülke gezdim. Türk insanı çok sıcak. İyi iletişim kuruyoruz. Çok iyi anlaşıyoruz” diye konuştu.

Yıllar önce otostopla dünya turu atarken Türkiye’de ölen Avrupalı hakkında da konuşan Felix, “Bu durumlar her yerde olabilir. Böyle şeylerin olmaması lazım. Dünyanın her yerinde insanlar tehlikeli durumlarla karşılaşıyor. Dünyada bir sürü insan farklı yollarla tura çıkıyor. Tehlikeli durumlarla karşılaşmak çok nadiren ortaya çıkıyor. Böyle bir durumla karşılaşacağımızı sanmıyorum. Karşılaşırsak iki kişiyiz. Birbirimize yardım edeceğiz. Bir de GPRS ile takip ediliyoruz. Nereye gittiğimizden bilgileri oluyor” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA