Erzin saldırısında da onun parmağı varmış

Gaziantep'te 4'ü çocuk, 9 kişinin hayatını kaybettiği 66 kişinin yaralandığı saldırının zanlısı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in Hatay, Erzin'de emniyet, jandarma ve kaymakamlık binalarına yapılan saldırıların da planlayıcılarından olduğu ortaya çıktı

Erzin saldırısında da onun parmağı varmış
Antep bombacısı Erzin saldırısınında da planlayıcılarındanmış. Gaziantep'te 20 Ağustos'ta bomba yüklü bir aracın uzaktan kumandayla patlatılması sonucunda 4'ü çocuk 9 kişi can verirken 66 kişi de yaralanmıştı. Polis yaptığı araştırmada saldırıyı düzenleyen kişinin 'Firaz' kod adlı Murat Filiz olduğunu tespit etti. Şimdi güvenlik birimleri her yerde Murat Filiz'i bulmaya çalışıyor. Polisin kimliğini belirlediği PKK'lı Filiz örgütün bomba uzmanlarından. Suriye'den Türkiye'ye girerek Amanos bölgesine yerleşen PKK'lılardan biri. Osmaniye Grubu içerisinde görev alıyor. Filiz'in katıldığı eylemler incelenirken polis önemli bir ipucu yakaladı.

2 POLİS YARALANMIŞTI
15 Ağustos'ta Hatay'ın Erzin İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü, kaymakamlık ve jandarma karakoluna 15 PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Nöbetçi polisler Zafer Asay ile Yusuf Özbey yaralandı. Teröristlere anında karşılık verildi. 1 PKK'lı öldürülürken 1'i de yaralı olarak ele geçirildi. Bir araç içerisinde ise 65 kilo patlayıcı bulunmuştu. Yapılan incelemede Filiz'in bu saldırının planlayıcılarından biri olduğu belirlendi. Filiz saldırıdan birkaç gün önce Erzin'de görülmüş.