Kocatepe'de Saat 01.00'de Düzenlenecek Zafer Yürüyüşü

Zafer Haftası kutlamaları, Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan ''Büyük Taarruz'' emrinin verildiği Afyonkarahisar Kocatepe'de 26 Ağustos gecesi düzenlenecek yürüyüşle başlayacak.

Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Zafer Haftası'nın 90. yıl dönümü kutlamaları için yürütülen hazırlıklar tamamlandı. Kutlamalar, her yıl olduğu gibi bu yıl da 26 Ağustos'ta saat 01.00'de Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinin Çakırözü köyünden Kocatepe'ye organize edilecek Zafer Yürüyüşü ile başlayacak.

17 kilometrelik yürüyüş parkuru, Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şubesi tarafından projektörlerle aydınlatılırken, oturma grupları, dinlenme alanları, Türk bayrakları ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan fotoğraflar ve çiçeklerle donatıldı.

Çakırözü köy meydanına Kurtuluş Savaşı panoramik resimlerinin yer aldığı 34 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde pano oluşturuldu.

Yürüyüşün başında ışık şelalesi, lazer ve havai fişek gösterisinin yanı sıra, savaş atmosferi oluşturabilmek amacıyla ses bombaları atılacak.

Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı, yürüyüş nedeniyle bölgede motosikletli ve atlı timlerin de aralarında bulunduğu ekiplerle güvenlik önlemi alacak.

Askeri birlikler ve sivil toplum kuruluşları da, katılımcılara kumanya dağıtacak.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Zafer Haftası boyunca kent merkezinde hava sıcaklığının gece 15, rakımı 1874 metre olan Kocatepe'de ise 6-8 derece arasında olmasının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, yürüyüşe katılacak vatandaşlara, rüzgarın etkisini de göz önünde bulundurarak yanlarında kalın giysi ve kaban getirmelerini önerdi.

-Solo Türk gösteri uçuşu yapacak-

Zafer Haftası kutlamaları kapsamında şehitliklerde anma etkinliklerinin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri gösteri ekibi Solo Türk, Hava Meydan Komutanlığı'nda gösteri uçuşu yapacak.

Ayrıca Türk Hava Kurumu'nca motorlu yamaç paraşütü atlayışları, sergiler, konserler ve tiyatro gösterileri düzenlenecek.

Muhabir: Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA