Elektrik Direğine Çarpan Tır Trafiği Kilitledi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yol ortasındaki elektrik direğine çarpan tır, trafiğin durmasına neden oldu.

Elektrik Direğine Çarpan Tır Trafiği Kilitledi
Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Göksun’dan Elbistan istikametine gelen Metin Mete (49), yönetimindeki 01 BCH 49 plakalı tırın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldaki tümseklerden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden tır, önce refüje çarptı daha sonra aydınlatma direğini söktü. İkinci bir direğe daha çarpan tır, geldiği yöne dönerek durabildi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan şoför Metin Mete, Göksun’da Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kömürünü boşalttıktan sonra Elbistan istikametine doğru yola çıktığını söyledi.

Mete, “Göksun’da vakfın yardım kömürünü boşalttıktan sonra, Ekinözü’nden demir madeni alıp İskenderun’a götürmek için yola çıktım. Elbistan’a yaklaştığım sırada karayolunda meydana gelen tümseklerden dolayı direksiyon hakimiyetimi kaybettim ve kaza yaptım” dedi.

Olayı bizzat gördüğünü söyleyen Hakan Alpay, “Tır refüje vurduktan sonra elektrik direğine çarptı. Direği yaklaşık olarak 200 metre sürükledikten sonra bir sonraki direğe çarparak durabildi” dedi.

Kaza sonrası Elbistan-Göksun karayolu yaklaşık olarak 1,5 saat trafiğe kapandı. Tırdan akan motor yağı ise itfaiye ekipleri tarafından temizlenirken, AKEDAŞ ekipleri sökülen direğin elektriğini kesti .
Kaynak: İHA