Adanaspor Teknik Direktörü Eriş Açıklaması

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, golsüz berabere biten Şanlıurfaspor maçında istedikleri, bekledikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Eriş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, sezonun ilk maçlarının her zaman zor olduğunu ifade etti.

İlk maçlarda kimsenin koordinasyonunu tam olarak ortaya koyamayacağını belirten Eriş, ''Biz ne kadar birlikte oynamaya alışmış bir takım olarak görünsek de ligin ilk maçları, resmi ve ciddi olan her müsabaka zordur. Dolayısıyla biz ilk maçın bu zorluğunu yaşadık. Oyun olarak hiç de istediğim, beklediğim bir oyun değildi'' dedi.

Gol pozisyonları ürettiklerini anlatan Eriş, şunları kaydetti.

''Çok sayıda gol pozisyonu ürettik. Aşağı yukarı ilk 5 dakikada 3-4 pozisyonumuz var, ikinci devre 1-2 pozisyon var, direkten dönen top var. İlk maçta bu kadar kötü oynamamıza rağmen yakalanabilecek pozisyonları yakaladık. Ama dediğim gibi koordinasyonu eksik bir maçtı. Zaaflarımız var. Orta saha organizasyonunda sıkıntımız var. İnşallah bunu transfer bitene katar çözeriz. Hakikaten bu bölgede büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Umarım transfer sezonu bitene kadar bunu tamamlarız. İki orta saha bir tane de sol kanat oyuncusu almayı hedefliyorum.''

Eriş, hakemler ile ilgili soruya ise ''Onlar da bizim gibi formsuzlardı. Onlar da iki takım gibi kötü bir performans ortaya koydular. Ligin ilk maçı olduğundan düşünüyorum. İnşallah onlar da bizim gibi form grafiklerini yükseltirler'' diye konuştu.

Takımın cezası nedeniyle maçı sadece kadın ve 12 yaş altı çocukların izlemesi ile ilgili ise Eriş, kadın ve çocuklara teşekkür ederek, takımlarına büyük destek verdiklerini söyledi.

-Şanlıurfaspor cephesi-

Şanlıurfaspor Teknik Direktör Kemal Kılıç, maçta iki takımın da iki puan kaybettiğini belirterek, futbolcularını kutladığını kaydetti.

Maçın değerlendirmesini, analizini yaparken hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

''Önemli ölçüde eksiklerimiz olmasına rağmen, tam kadro da olsak Adanaspor'dan bir puan almak çok önemli. Adanaspor ligin hem birbirine alışmış, hem organize takımlarından birisi. Oyuncularımı kutluyorum. Gerçekten organizasyon yönünden çok hatalarımız oldu. Oyuncularım çok geç geldiler, hala 5-6 oyuncumuz aramızda değil. Dolayısıyla bu şartları da değerlendirildiğiniz zaman önemli bir puan. Oyuncularım dayanışma içerisinde oldu. Belki hücumsal anlamda çok fazla tehlikeli olamadık ama rakibimize de çok net gol pozisyonları vermedik. Böylesine organize bir takımdan ilk maçımızda çok eksiğimiz olmasına rağmen puan almak önemli. Oyuncularımı kutluyorum, gerçekten müthiş bir mücadele örneği verdiler.''

Muhabir: Volkan Kaşık / Musa Samur

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA