Şehit Annesi, Oğlunun İntikamı İçin 2 Evladını Daha Askere Gönderecek

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 5 askerden biri olan Astsubay Zafer Hüseyin Çetin, memleketi Çanakkale'de son yolculuğuna binlerce kişinin dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Şehit Annesi, Oğlunun İntikamı İçin 2 Evladını Daha Askere Gönderecek
Anne Necmiye Çetin'in, "İki oğlum daha var. Hüseyin’imin intikamı için onları da askere göndereceğim" demesi herkesi gözyaşlarına boğarken, şehidin 7 aylık hamile eşi ise tabutun yanına giderek karnındaki bebeğini son yolculuğuna uğurlanan babasına gösterdi. Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Hüseyin Çetin'in (26) cenazesi, uçakla Çanakkale'ye getirildi.

Gece boyunca bekletildiği Çanakkale Askeri Morgu'ndan dualarla memleketi Lapseki'ye gönderilen şehit astsubayı uğurlamak isteyen binlerce kişi, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı için ay yıldızlı bayraklarla süslenen Lapseki Çarşı Meydanı'na koştu.

Şehit astsubayın babası Recep Çetin, metanetini koruyup gözyaşlarını içine akıttı. Şehidin 7 aylık hamile eşi Hayrünnisa Çetin ile birlikte taziyeleri kabul eden anne Necmiye Çetin'in konuşmaları yürekleri dağladı. Şehit annesinin, "Daha iki oğlum var. Hüseyin’imin intikamı için onları da askere göndereceğim" dedi.

Şehit astsubayın, iğnelerle ayakta duran eşi Hayrünnisa Çetin'in doğacak oğluna şehit kocasının ilk adı olan Zafer ismini koyacağı öğrenildi. Metanetini koruyup dimdik ayakta duran Çetin ailesinden şehidin tabutuna sarılması için bir tek eşine, o da hamile olduğu için izin verildi.

Genç kadının, şehit kocasının tabutuna sarılarak karnındaki bebeğini göstermeye çalışması herkesi gözyaşlarına boğdu.

Dua ve gözyaşlarıyla omuzlara alınan şehit astsubayın naaşı, tekbirler ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla cenaze aracına yüklendi. Şehit astsubay, doğum yeri olan Lapseki’ye bağlı Şahinli köyünde toprağa verildi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende; Çanakkale AK Parti Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP'li vekil Ali Sarıbaş Vali Vekili Cemal Yıldızer, Jandarma Bursa Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları da yerini aldı .
Kaynak: İHA