CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Açıklama Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, BDP'li milletvekillerinin, ''Biz parlamenter mücadele yöntemlerini esas alıyoruz'' biçimindeki söylemlenin iflas ettiğini söyledi.

Eğitim-İş Sendikası Aydın şubesinde gazetecilerle bir araya gelen Tezcan, burada yaptığı konuşmada, bazı BDP'li milletvekillerinin teröristlerle bir araya gelmesinin ardından bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının konuşulmaya başlandığını, ancak Türkiye'nin daha önce bu deneyimleri yaşadığını ifade etti.

BDP milletvekillerinin de kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini düşündüğünü anlatan Tezcan, ''Daha önce Türkiye'de biz bu deneyimi yaşadık. 1991 seçimlerinden sonra Ahmet Türk'lerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp polis tarafından meclisten zorla çıkarıldığını biliyoruz. Bu problemi çözmüyor'' dedi.

Tezcan, teröristlerle kucaklaşmanın kabul edilebilir bir şey olmadığını, ancak dokunulmazlıklarının kaldırılmasının BDP'li milletvekillerine ''mazlum'' sıfatı kazandıracağını savunarak, ''Bu görüntüler BDP'nin olaya nasıl yaklaştığının çok açık bir göstergesi. Silahlı mücadeleyi, siyasetin önemli bir mücadele biçimi olarak gördüklerinin çok açık bir ifadesi'' diye konuştu.

Milletvekillerinin, teröristlerle tesadüfen karşılaşmasının mümkün olmadığını dile getiren Tezcan, şöyle devam etti:

''Kime anlatıyorlar bunları... BDP'nin 'Biz parlamenter mücadele yöntemlerini esas alıyoruz' söylemi iflas etmiştir. Dokunulmazlıkları kaldırmak demek, parlamenter mücadele yolunu kapattığını kendisi ilan eden bir milletvekilini mazlum durumuna düşürmek olur. Ve dönüp 'Bize parlamentoyu kapattınız. Parlamentoda konuşmamızı engelleyerek terörü zorlayan sizsiniz' deme imkanı verilecektir.

Bence halkın gözünde işi teşhir edip bırakmak daha doğru olacaktır. Öbürü öfkemizi yatıştırabilir, ama siyasette plağın öbür tarafını iyi okumak lazım.''

Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz / Bahri Okumuş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA