Bölgede BDP'nin Milletvekillerini belediye başkanlarını PKK belirler

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP’li vekillerin PKK’lılarla kucaklaşmasını Beyaz Tv ekranlarında yorumladı. BDP’li vekillere tepki gösteren Ensarioğlu “BDP PKK’yı hesaba katmadan hareket edemez” dedi.

Bölgede BDP'nin Milletvekillerini belediye başkanlarını PKK belirler
Gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce 'nin sunduğu “Ortak Akıl” programına konuk olan Ak Partili Kürt Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK-BDP kucaklaşmasını yorumladı.

MİLLETVEKİLLERİNİ, BELEDİYE BAŞKANLARI PKK BELİRLER
Bölgede uzun yıllar siyaset yapması ve bölgeden biri olması sebebiyle BDP ile PKK arasındaki ilişkiyi iyi bildiğini kaydeden Ensarioğlu “Bölgedeki milletvekillerinin kimin olacağını da, belediye başkanlarının kimin olacağını da , siyasetlerinin nereye kadar olacağını da PKK 'nın belirlemeye hakkı var. PKK bütün bunların hepsini belirlemelik isterse belirler. Ama müsaade ederse onlara bırakır.” dedi.

BDP PKK 'YI YOK SAYAMAZ

BDP 'nin PKK 'nın sağladığı taban üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Ensariroğlu, BDP 'nin PKK 'yı görmezden gelemeyeceğini ifade etti. “BDP, PKK 'yı yok sayamaz” diyen Ensarioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“BDP PKK 'yı hesaba katmadan hareket edemez. Bu bir realitedir. Siyaset yapan bir milletvekilinin bu kadar şiddetin ve ölümlerin olduğu dönemde bir partinin genel başkanı hayranlıkla bakıp olumlamak… Bu silahı olumlamaktır. Bu şiddeti olumlamaktır. Bu sizin siyaset yapmanızı ve inandırıcılığınızı ortadan kaldırır.”

BEYAZ GAZETE