Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ''Gaziantep'in birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak'' dedi.

Güzelbey, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin ve Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'u ziyaret etti. Patlamanın meydana geldiği yeri de gezerek çevredeki esnafla görüşen Güzelbey, ''Yaraları saracağız'' dedi.

Ziyaretlerinde gazetecilere açıklama yapan Güzelbey, bundan 90 yıl önce de işgalcilerin şehri bombaladıklarını, yakıp yıktıklarını anımsattı. Masum insanların ''terör belası'' yüzünden hayatını kaybettiğini dile getiren Güzelbey, bundan sonra Gaziantep'te yol haritasını birlikte hazırlamak üzere CHP ve MHP'yi ziyaret ettiklerini vurguladı.

Gaziantep'in ''huzur kenti'' diye anılan bir şehir olduğuna dikkati çeken Güzelbey, patlamada yaralananlara sahip çakacaklarını bildirdi.

Güzelbey, şunları söyledi:

''Ayrıştırma zamanı olmadığını düşünüyoruz. Bu çerçevede siyasi partilere büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. Bundan sonra şehrin bu terörden yara almaması, moral ve motivasyonunun bozulmaması için çalışma yapmamız gerektiği inancındayız. Gaziantep her zaman ortak akılla hareket eden bir şehirdir. Bu olayı da el ele vererek, kenetlenerek atlatacağımız inancındayız. Bu çerçevede bugün bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Onlarla birlikte oturacağız ve bir yol haritası belirleyeceğiz.''

Emniyet teşkilatının Türkiye'ye örnek bir sınav verdiğini ifade eden Güzelbey, ''Gaziantep'in birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak'' dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ da şehrin, terörün en yoğun yaşandığı dönemlerde bile kardeşliği, dostluğu ve barışı yaşayan bir şehir olduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ise kentin bu tür olaylara karşı tavrını koyduğunu belirterek, Gaziantep'in birlik ve beraberlik noktasında bir araya geleceğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin olmak üzere yetkililerin yaptığı açıklamaların vatandaşları bilinçlendirdiğini ve provokasyonların önüne geçtiğini belirtti.

Kaynak: AA