Uludere'de 10 akrabasını kaybetti... Kazayı o sözlerle duyurdu

Türkiye kazanın vehametini 'Uludere' olayında 10 akrabasını kaybeden Ferhat Encü'den öğrendi. Zira Encü, feci haberin ardından olay yerine ilk ulaşanlardandı.

Uludere'de 10 akrabasını kaybetti... Kazayı o sözlerle duyurdu
Bir yandan askerleri kurtarmak için çabalarken diğer yandan da çektiği fotoğrafları twitterden paylaştı. Encü bir de not düştü: 'Yaralı askerleri Roboski halkı hastanelere taşıyor. Bu ülkede ölümler olmasın diye mücadele ediyoruz. Biz insanlığımızı kaybetmedik, kaybedenler utansın. '

AYNI ACIYI YAŞADIK:

Encü, barış ve kardeşlik mesajı verdi: Bayramı yas havasıyla geçirdik. 28 Aralık'taki saldırının olduğu yerde çadır nöbeti tutuyorduk. Bu sabah da çadır nöbetideyken saat 10:15 bir haber geldi. Askeri aracın savrulduğunu söylediler. Olay yerine iki dakika mesafedeydik. Korkunç bir manzara vardı. Yaralı, ölü askerler vardı. Olaya sıcağı sıcağına müdahale ettik. Yetkilileri aramaya çalıştık. Kimsenin haberi yoktu. Ambulansa haber verdim. Yaralı askerleri kendi arabalarımızla taşıdık. Olay sonrası bütün köylüler oraya akın etti. Herkes seferber oldu. Çocuğunu kaybeden anneler, askerler için gözyaşı döktü. Biz 28 Aralık'tan beri huzurun, barışın olmasını istedik. Bize değer biçtiler, tazminat vermeye çalıştılar. Biz yine insanlığımızı kaybetmedik. Her zaman adalet bekledik. Olay yaşandığı sırada o askerler görevden geliyorlardı. Biz kesinlikle siyasi bir amaç için bunu yapmadık. İnsanlık namına yaptık. O çocuklar da bir annenin evlatları. Nasıl katırlarla kendi yakınlarımızı taşırken acı çekiyorsak bugün de askerleri taşırken o acıyı yaşadık.