Bahçelievler’de Park Halindeki Minibüs Kundaklandı

İstanbul Bahçelievler’de park halindeki hususi bir minibüsün, Molotof kokteyli ile kundaklandığı bildirildi.

Polis kaynaklarına dayanan bilgilere göre olay, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Merkez Mahallesi Preveze Sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerinde park konumundaki bir servis minibüsünün, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Molotof kokteyli ile kundaklandığı belirtildi. Ali Güneş’e ait olduğu öğrenilen minibüs atılan Molotof kokteyli ile kısmen yanarken, görgü tanıklarının olay yerine çağırdığı itfaiye ekipleri servis aracını kısa sürede söndürdü. Olayın ardından alarma geçen emniyet güçleri, ateşe verilen araç üzerinde inceleme gerçekleştirdi. Kundaklama olayının ardında bazı mahalle sakinleri sokağa inerek olayı izledi.

Öte yandan Canan Erdem isimli bir mahalle sakini, saldırı öncesi ses duyduğunu ve aracın yandığını gördüğünü anlatırken, eşi İsmail Erdem ise şahısların aracı yakarak kaçtıklarını belirtti.

Erdem, mahallede daha önce benzer durumla karşılaşmadıklarını kaydetti.

Diğer yandan kundaklama olayının terör boyutu olup olmadığı henüz bilinmezken, emniyet güçleri saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen failler hakkında bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı .
Kaynak: İHA