Temel İnşaatı Nedeniyle Hasar Gören Bina Sakinleri Bayramı Sokakta Geçirdi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde 2 apartman, yeni yapılan bir binanın temel çukuru nedeniyle hasar gördü.

Binada oluşan çatlaklar nedeniyle evlerini terk eden apartman sakinleri, Ramazan Bayramı'nı sokakta karşılamak zorunda kaldı. Karabağlar ilçesi Saim Çıkrıkçı Caddesi'nde bulunan 104 ve 106 numaralı apatmanların zemininde, yeni yapılan bir inşaatın temel kazısı nedeniyle kayma meydana geldi. Sarsıntı üzerine, deprem olduğunu zannederek paniğe kapılan iki apartmanın sakinleri, kendilerini dışarıya attı. Diğer binalardan kimsenin çıkmadığını gören Önder ve Ergüven apartmanları sakinleri, binalarının dış cephesinde oluşan çatlakları fark etti. Vatandaşların, belediye ve polisi araması üzerine, Saim Çıkrıkçı Caddesi güvenlik amacıyla emniyet şeridiyle trafiğe kapatıldı. Evlerini terk etmek zorunda kalan Önder ve Ergüven apartmanlarının sakinleri, binalarının zarar görmesinin sebebinin açılan temel çukuru olduğunu belirtti.

Temel betonunun uzun süre atılmaması nedeniyle binalarında çatlak olduğunu ifade eden apatman sakinleri, inşaatın müteahhidine tepki gösterdi. Ergüven Apartmanı sakinlerinden Hatice Sarısakal, bayramın kendilerine zehir olduğunu belirterek, “Çok korkuyoruz, büyük panikle kendimizi dışarı attık. Kıyafetlerimi bile değiştirmedim. Evimize giremiyoruz." dedi.

Bayramı sokakta karşılayan mahalle sakinleri, telefon etmedikleri bir yerin kalmadığının altını çizerek yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti. Akşamdan beri dışarı olduklarını söyleyen diğer apartman sakinleri de binalarda çökme tehlikesi olduğunu, korktukları için eve girmediklerini ve bayramı dışarıda geçirdiklerini ifade etti.