Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Samsun, Olimpiyat Eğitim Merkezi yani olimpiyatlara sporcu yetiştirecek, Türkiye'de sınırlı sayıdaki eğitim merkezlerinden biri haline gelecek'' dedi.

Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve diğer protokol üyeleriyle, vatandaşların bayramını kutladı.

Kılıç buradaki bayramlaşma töreninin ardından yeni binasına taşınan AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Partililerle bayramlaşan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, bayramların milli ve manevi duyguların hatırlandığı zamanlar olduğunu söyledi.

Türkiye'de bayramların huzur ve esenlik içinde kutlandığını ifade eden Kılıç, dünyanın bir çok yerinde ramazan ayını oruçla geçiren Müslümanların bayramın hazzını ve tadını yaşayacak imkanlardan mahrum olduğunu açıkladı.

Myanmar'da, Arakan'da Müslümanların hem sel hem doğal afet hem de zulümle karşı karşıya kaldığını anımsatan Kılıç, ''Dünyanın her neresinde, ister Müslüman olsun ister olmasın, zulme uğrayan mazlumlar varsa, Allah bayramın bereketi ve hürmeti üzerine mazlumların imdadına yetişsin. Bunun için hepimizin duacı olması lazım'' diye konuştu.

-''Bayramda Samsunspor'un yeri var''-

Şehirlerin marka değerleriyle yaşayıp yükseldiğini vurgulayan Kılıç, Samsun'un bu anlamda en önemli markalarından birinin Samsunspor olduğunu söyledi.

Bayram muhabbetlerinin Samsunspor gündemi ile buluşturulması gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

'' 'Gelsin birileri kurtarsın' diye bakmamak lazım. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Talihsiz bir şekilde Süper Lig'deki yerimizi kaybettik. PTT 1. Lig olarak adlandırılan ligdeyiz. Samsunspor'a yakışan yeniden Süper Lig'deki yerine almaktır. Bayramda Samsunspor'un yeri var mı- Evet. Bayramda Samsunspor'un yeri var. Çünkü yüreğimizde Samsunsporumuzun çok müstesna bir yeri var. Başta milletvekillerimiz ve bizler olmak üzere üzerimize düşen bütün imkanları bu önemli Samsun markasını ayağa kaldırmak için seferber ediyoruz. Ama Samsun'da yaşayan imkan ve kaynakları bulunan herkesin, hiç imkanı olmayanın bir tane kombine bilet satın alacak imkanı vardır. İster maça gitsin gitmesin. Çünkü Samsunspor markası yaşadığı sürece, Samsun Türkiye'nin en büyük stadyumlarında kendini tanıtma ve gösterme imkanını sürdürmeye devam edecek. Samsun'a kazandırdığımız spor yatırımları sayesinde bu şehri bir spor kenti haline getiriyoruz.''

-''Samsun olimpik eğitim merkezi haline geliyor''-

Samsun'da bir çok spor tesisinin yapıldığını, bir çoğunun da proje ve yatırım aşamasında olduğunu anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

''Samsun olimpik eğitim merkezi haline geliyor. Bunun de erken müjdesini sizinle paylaşıyorum. Bütün saydığımız spor yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte Samsun, Olimpiyat Eğitim Merkezi yani olimpiyatlara sporcu yetiştirecek, Türkiye'de sınırlı sayıdaki eğitim merkezlerinden biri haline gelecek.''

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: J.Jale Durgun
Kaynak: AA