Doktor Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümülcine’deki temaslarında, Türk azınlığın kimlik mücadelesinin bayrağı Doktor Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti.

Doktor Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti
Bozdağ daha sonra Şahin Şeref adındaki hasta vatandaşı ziyaret etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı telefonla arayan Bozdağ, Şahin Şeref'e yardım sözü verdi. 400 kiloya yaklaşan ve yaşam savaşı veren Şahin Şeref, Bozdağ'ın yardım sözü karşısında gözyaşlarını tutamadı. Bozdağ ve beraberindekilere Batı Trakya'da yoğun ilgi gösterildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batı Trakya ziyaretine Gümülcine ile başladı. Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif'i ziyaret eden Bozdağ, müftülük çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Ardından Batı Trakya Türkleri Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'ne geçen Bozdağ, Gümülcine Gençler Birliği'nde de, Batı Trakya Türkleriyle bir araya geldi.

“YUNANİSTAN'DAN AYNI TUTUMU BEKLİYORUZ”

Bozdağ burada, Türkiye'nin azınlıklara karşı uluslararası hukuktan doğan bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini, Yunanistan'dan da aynı tutumu beklediklerini kaydetti. Bozdağ, “Türk toplumunun uluslararası hukuktan kaynaklanan uluslararası hukuk çerçevesinde teminat altına alınmış bulunan hakları var. Biz arzu ederiz ki bu haklar konusunda uluslararası hukukun da teminat altına aldığı Yunanistan tarafından da hayata geçirilir. Şu anda Yunanistan'da yaşanan bazı sorunlar var. Örneğin dini hizmetlerin uluslararası anlaşma çerçevesinde seçilmiş müftülerin uhdesine bırakılan işlerin devamı uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınmış olduğu halde, uzunca bir zamandır, müftü seçilmesi resmen mümkün olamamaktadır. Tabii bir atanmış, bir seçilmiş müftü, bu uluslararası hukuk açısından fevkalade yanlıştır” dedi.

“75 MİLYONLUK TÜRKİYE ARKANIZDA”
75 milyonluk Türkiye'nin soydaşlarına desteğinin süreceğinin altını çizen Bozdağ, “Burada soydaşlarımızla ilgili din özgürlüğü, dil özgürlüğü konusunda, vakıflar konusunda sorunlar var. Bu sorunların farkındayız. Mücadelemiz devam ediyor. Bu sorunların takipçisi olacağız. Kalıcı çözümler için gayret ediyoruz. Yunan hükümetiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu noktada da olumlu gelişmeler var. Din ve vicdan özgürlüğü, vakıflarla ilgili tüm sorunların ortadan kaldırılacağına inanıyorum. Türkiye'nin bu bölgeden çok ciddi beklentileri var. 75 milyonluk Türkiye'nin desteği buradaki soydaşlarımızladır” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ'IN SÖZÜ KARŞISINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Gümülcine'deki temaslarında, Türk azınlığın kimlik mücadelesinin bayrağı Doktor Sadık Ahmet'in mezarını ziyaret etti. Bozdağ daha sonra Şahin Şeref adındaki hasta vatandaşı ziyaret etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı telefonla arayan Bozdağ, 400 kiloya yaklaşan Şahin Şeref'e yardım sözü verdi. Şahin Şeref, Bozdağ'ın yardım sözü karşısında gözyaşlarını tutamadı. Temaslarına İskeçe'de devam eden Bekir Bozdağ, İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete ile İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret etti.

TÜRK HEYETİNE YOĞUN İLGİ
Boğdağ ve beraberindekiler Yassıköy'de ise Ramazan'ın son teravih namazını kıldı. Yassıköy ve civar köyden gelenler camiye akın etti. Camiye sığmayan cemaat avluya taştı. Yassıköy'ün gençlerinden, yaşlılarından, kadın ve çocuklarından Anavatan'dan gelen Türk heyetine yoğun ilgi vardı. Cami ve çevresi bayram yerine döndü. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada “Yalnız değilsiniz, Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği arkanızda” diye konuştu. Bozdağ ve Gümülcine Belediye Başkanı daha sonra Domruk köyünde hizmet veren bir Kur'an kursunu ziyaret etti. Domruk Belediye yetkilileri, Yunanistan'daki krizin kendilerini çok ciddi manada etkilediğini, merkezi hükümetin desteğini kestiğini belirtti. Bozdağ ise, Türkiye'nin ekonomik krizde tecrübeli olduğunu ve Yunan hükümetinin bundan istifade edebileceğini söyledi.