Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Pulat İftar Verdi

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat iftar verdi.

Başkonsolosluk konutunda verilen iftara, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eşi Gamze Karslıoğlu ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Pulat burada yaptığı konuşmada, verdiği iftarın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, ''Berlin'de büyük bir sevgiyle, gururla, memnuniyetle ve çok değerli toplumumuza layık olma çabasıyla yaklaşık 4 yıldır yürüttüğüm görevimin önümüzdeki haftalarda bitiyor olması itibariyle bu iftar benim için ayrı bir önem taşımaktadır'' dedi.

Kutsal Ramazan ayının bir araya gelme, hatırlanma, hatırlama, arınma, barışma, yoksullara yardım eli uzatma ve vicdan muhasebesi yapma ayı olduğuna işaret eden Pulat, ardından gelen bayramın da bu güzelliklerin hatırlandığı dönem olduğunu ifade etti.

Bu nitelikleri ile Ramazan ayının ve bayramın yurt dışında yaşayan Türkler için kaynaşmanın, dayanışmanın ve birleşmenin en güzel vesilesi olduğunu belirten Pulat, Türk toplumunda birlik ve beraberliğin sağlanmasını, uzlaşmazlıkların ve çatışmaların ortadan kaldırılmasını, barışmayı ve ortak hareket etme refleksini bu vesilelerle temin etmeye çalıştıklarını kaydetti.

''Dernekleri her zaman toplumuzun gücü olarak gördük'' diyen Pulat, derneklerin etkin ve başarılı olmalarının toplumun da başarılı ve etkin olması anlamına geldiğini belirtti.

Katılım, eğitim, ana dil, ırkçılık, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi sorunlar konusunda derneklerin katkılarını artırmalarının burada yaşayan Türk toplumunun sorunlarını hafifleteceğini ifade eden Pulat, derneklerin sosyal ve kültürel zenginliği yansıttığını kaydetti.

Türklerin, içinde yaşadığı toplumun siyasetine ilgi duymalarını isteyen Pulat, burada yaşayan Türklerin Alman vatandaşlığına geçmelerini ve sorunlarını demokratik sistem içinde etkin katılımla çözmelerini tavsiye etti.

Muhabir: Erbil Başay

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA