Esenler Belediyesi’nden Arakan İçin Yardım Gecesi

Esenler Belediyesi ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Arakan’a yardım için bir gece düzenledi.

Geceye ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Arakan’a yardım için başlattıkları mesaj hattını tanıttı.

‘Arakan için şimdi kardeşliğin tam zamanı’ sloganıyla Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen yardım gecesi, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, programda, Arakan’a yardım için başlattıkları mesaj hattını tanıttı. Kampanyaya katılmak isteyenler, “kardeş" yazıp 3072’ye gönderdiğinde Arakan için 5 TL yardım yapmış olacak

Bir konuşma yapan Başkan Göksu, “Esenler burada da esenliğini göstermiş oldu. Bugün ramazanın Son gününü düzenlediğiniz programla Arakan’a ayırdık. Gördüğünüz gibi binlerce insan Arakan için seferber olmuş durumda. Biz Arakan'da bu sene 100 bin kişilik iftar verdik. Bugün de Son finalini yapıyoruz. Esenler bugün de kardeşliğin tadını burada yaşadı, kardeşliğini tekrar gösterdi. Ben Esenler’e teşekkür ediyorum. Biz nerede bir acı varsa orada olmayı kendimize bir görev bildik. Pakistan’da sel oldu oradaydık, Somali’de açlık oldu oradaydık, Van’da deprem oldu oradaydık. Yani nerede bir dert bir sıkıntı varsa Esenler'deki her bir yürek burada bir olmayı beraber olmayı kendine görev biliyor. Bakın, buradaki arkadaşların hepsi değişik derneklerin başkanları. Bu dernekler, sivil toplum örgütleri belediye ile bir olup organize olarak bu yardımları organize ediyorlar. Ben hem sivil toplum örgütlerine ve Esenler’deki her bir kardeşimize gerçekten yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Bu kalabalık bugün Arakan için toplandı. Arakan’daki kardeşleri emin olsunlar ki Esenlerdeki her bir kişi onların acısını yüreğini hissediyor” dedi.

İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ise, “Arakanlı’lar için ümit ve heyecan verici bir gelişme oldu. Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu’nun bölgeyi ziyareti ve Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin özellikle Arakan bölgesini ziyaretlerine, Arakanlıların gerçekten heyecan duyması lazım. İlk defa bir ülke resmi olarak yanlarında var oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA