AK Parti Antalya Milletvekili Türel'in Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e ''Başarınla bizi onurlandırdın, üzüntüden ağlayanları sevinçten ağlattın'' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Özdoğan Enç ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, altın kız Aslı Çakır Alptekin'i ziyaret etti.

Türel, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemde oda bünyesinde atletizm kulübünün bulunduğunu, Alptekin'in de ilk olarak bu kulüpte koşmaya başladığını söyledi.

Olimpiyat şampiyonu Alptekin'in başarısının temellerinin o dönemde atıldığına işaret eden Türel, gerek belediye başkanlığı döneminde gerekse ATSO başkanlığı döneminde sporculara gereken önemi verdiğini anlattı.

Alptekin'in başarısıyla tüm Türkiye'yi gururlandırdığını vurgulayan Türel, ''Başarınla bizi onurlandırdın, üzüntüden ağlayanları sevinçten ağlattın'' dedi.

Alptekin'i 2016 yılında Brezilya'daki olimpiyatlarda da şampiyon olarak görmek istediğini söyleyen Türel, olimpiyat şampiyonundan Türkiye'nin olimpiyatlarda daha fazla madalya alabilmesi için başarılı sporcular yetiştirmesini de istedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de Alptekin'in güzel bir başarıya imza attığını kaydetti.

Enç, Alptekin'e zayıf olması nedeniyle özel bir diyet yapıp yapmadığını sordu. Milli atlet de diyet yapmadığını, tüm vitaminlerden aldığını, ama düzenli antrenmanlar sayesinde zayıf kalmasının doğal olduğunu ifade etti.

İkinci defa olimpiyat heyecanı yaşamak istediğini dile getiren Alptekin, kendisi gibi sporcu yetiştireceğini de söyledi.

İl Başkanı Köse de altın kıza başarısından ötürü plaket verdi. Milletvekilleri Türel, Enç ile il başkanı Köse, Alptekin ve altın madalyası ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA