‘Kadın Gözüyle Antalya’ Gazetesi Yayınlandı

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği’nin sahibi olduğu ‘Kadın Gözüyle Antalya’ gazetesinin ilk sayısı yayınlandı.

‘Kadın Gözüyle Antalya’ Gazetesi  Yayınlandı
Kadının ikincil konumunu kadın bakış açısıyla ortaya koymak ve kadının toplumsal yaşama daha etkin şekilde katılımını teşvik etmek amacıyla hazırlanan ‘Kadın Gözüyle Antalya’nın genel yayın yönetmenliğini gazeteci Şennur Erdoğan yapıyor. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı bir dönem ödevinden esinlenerek tasarlanan, tabloid boyda ve onaltı sayfa olarak basılan gazetenin haber koordinatörlüğünü bu öğrencilerden Esra Erdil ve Şenay Gürbüz üstlendi.

GAZETENİN İÇERİĞİ
‘Kadın Gözüyle Antalya’ gazetesinin manşetinde kürtaj ve sezaryen konulu bir haber yer alırken iç sayfalarda kadına yönelik şiddet konulu haber ve araştırmalardan oluşan bir dosya bulunuyor. Bu dosyada, cinayete kurban giden kadınların yüzde 33’nün eşleri tarafından öldürüldüğünü ortaya koyan TÜİK araştırmasının haberi, cezai yaptırımların yetersizliğinin kadınlara yönelik tacizleri teşvik ettiğine dikkat çeken bir inceleme, kocasının ailesinden şiddet gören N.A. ile yapılan bir röportaj ve erkek şiddeti sonucu öldürülmüş kadınların anısına yapılan Al Yazma Anıtı’nın heykeltıraşı Meriç Hızal ile yapılmış bir söyleşi ve anıta lazerle adı ve ölüm yeri yazılmış 476 kadının isim listesi yer alıyor.

KADININ ADI YOK
Gazetede yer alan ‘Antalya protokolünde kadının adı yok’ başlıklı bir araştırmanın spotunda ise şu bilgiler yer alıyor: ”Kadın dostu kent adayı Antalya’nın İl Protokol Listesi’nde ilk 30 sırada sadece 1 kadın var. Kentte görev yapan 10 vali yardımcısı, 19 kaymakam ve 20 belediye başkanı arasında kadın yok.” ‘Hal işçisi kadın modern köle gibi’, ‘Belediye Bandosunda Topuklu Ayakkabılar’ başlıklı röportajlar ve ‘Kadın polisler yaşam koşullarında eşitlik istiyor: Yan gelip yatmıyoruz’ başlıklı bir haberin yeraldığı gazetede ayrıca ‘Kadın Dostu Kent’ projesi yürütücüsü Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Meral Gültekin’in demeçleri de yer alıyor.

İlk sayısının basım giderleri Antalya İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Songül Başkaya’nın maddi katkısı ile karşılanan ‘Kadın Gözüyle Antalya’ gazetesi yeterli maddi destek sağlanabildiği takdirde yılda 4 sayı yayınlanacak ve ücretsiz dağıtılacak .
Kaynak: İHA