Canlı yayında "Dağdaki genç arkadaşlar" sözüne açıklık getirdi

Terör örgütü tarafından 48 saat boyunca alıkonulan ve daha sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün canlı yayında soruları yanıtladı.

Canlı yayında 'Dağdaki genç arkadaşlar' sözüne açıklık getirdi
Habertürk TV ekranlarında Didem Yılmaz'ın sunumuyla ekrana gelen Türkiye'nin Nabzı programına telefonla bağlanan CHP'li vekil Hüseyin Aygün, 'Beni alıkoyan çocukları Murat Karayılan'la bir tutmamak gerekiyor, onlar yeni katılmış çocuklar ' dedi.

PKK BENİ KUCAĞINDAN ATTI


Kendisini kaçıranların 2 günden daha fazla bir süre ellerinde tutacaklarını, ancak gerek sivil toplum gerek meclis ve gerekse AB ile ABD'den gelen tepkiler neticesinde hesapladıklarından daha erken bir sürede bırakmak zorunda kaldıklarını söyleyen Aygün "PKK elinde patlayacağını düşündüğü için beni bir saatli bomba gibi kucağından attı." dedi.

DAĞDAKİ ARKADAŞLAR SÖZÜNÜ NEDEN Mİ SÖYLEDİM?

PKK'nın kendisini serbest bıramasından sonra yaptığı açıklamada  kendisini kaçıranlar için 'dağdaki genç arkadaşlar ' ifadesini kullanan Hüseyin Aygün, o sözler nedeniyle gelen eleştirilere de cevap verdi. Aygün, 'Bayrak, vatan ' diyerek sorunun çözülmediğini söylerken, 'dağdaki arkadaşlar ' sözlerinin de batı kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek için kullandığını belirtti.

O ÇOCUKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLMADIM


Savcıya 'iyi çocuklar' dediğim suçladım diye sosyal medyada eleştiriler var. Olay kamu düzenini ilgilendirdiği için gerçeği anlatmak, savcıya bildirmek için gidip 4 sayfalık ifade verdim. O çocuklardan şikayetçi değilim. Onların dağlardan inmesi, Kürt s orununun çözümü Türk toplumunun ortak dileği. 2 günlük dağda kalışımı da onlara helal ediyorum. MHP'li arkadaşlarıma söylüyorum, 100 yıl boyunca bu savaş sürecek mi? Mayın patladığında insanlarınh nasıl acılar çektiğini düşünmeye davet ediyorum. İnsanlar sakat kaldığında neler olduğunu düşünmeye davet ediyorum. Ankara'dan İstanbul'dan beylik laflarla olmaz. Çocuklardan kişisel zararım yok şikayetçi olmadım. Ama kamu düzeni olarak var. Benim kişisel olarak onlarla bir hüsumetim yok dedim. Onları kazanma adına şikayetçi olmadım.

BEYAZ GAZETE