Bakan Bağış: 'Avcılar Hak Ettiği Belediyeciliği Alamıyor'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Avcılar hak ettiği belediyeciliği alamıyor.

Kadir (Topbaş) ağabeyim ne kadar uğraşırsa uğraşsın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkileri bir yerde duruyor. Ama buradaki ilçe belediyeniz, maalesef diğer ilçelerde gördüğüm hizmetleri Avcılar’a taşıyamıyor” dedi.

Bakan Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avcılar Merkez Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde verdiği sokak iftarına katıldı.

İftar programına Bakan Bağış’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir konuşma yapan Bakan Bağış, “Bu iftar sofrasını sizlerle birlikte paylaşmaktan, ama hepsinden önemlisi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın içten selamlarını Avcılar’a getirmiş olmaktan büyük onur duyuyorum. Bir ramazanı daha geride bıraktık. Allah bu ramazanın feyzini alanlardan eylesin. Allah dua ve oruçlarınızı kabul eylesin” diye konuştu.

Bağış, Fatih Sultan Mehmet’in 1453’te İstanbul’u fethettiğini ve 1994’ten itibaren de Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları İstanbulluların gönlünü fetih ettiğini söyledi.

Konuşmasında Avcılar Belediye Başkanlığı'nı eleştiren Bakan Bağış, “Ben bu ramazanda İstanbul’un hemen hemen bütün ilçelerinde bulundum. Bir şeyi sizinle dertleşme ihtiyacım var. Avcılar, hak ettiği belediyeciliği alamıyor. Kadir (Topbaş) ağabeyim ne kadar uğraşırsa uğraşsın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkileri bir yerde duruyor. Ama buradaki ilçe belediyeniz, maalesef diğer ilçelerde gördüğüm hizmetleri Avcılar’a taşıyamıyor. Biraz önce bir teyzemiz yanıma geldi, dedi ki, ‘Evladım neden bizden kaldırım parası alıyorsunuz?’ İlçe başkanımız Bayram kardeşimize söyledik. Büyükşehirin böyle bir talebi olmaz. Ama sizin ilçe belediyeniz kaldırım yapmadığı gibi, yapmadığı kaldırım parasını sizden almaya kalkar. Bu zulme dur demeye var mısınız? O zaman safları sıklaştırma zamanıdır, o zaman Avcılar’a sahip çıkma zamanıdır. Bizim aramıza fitne sokmaya kalkanlara da bu akşam verdiğimiz birlikte gösterdiğimiz dayanışma ile Avcılar'ın ağına bu fitnecilerin takıldığını ispat etmiş olduk. Bu ilçemize sahip çıkın. Başbakanımızın Avcılar’daki emanetini de emin birine teslim edin” ifadelerini kullandı.

Bağış’ın ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, yarın açılacak olan Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na ilişkin bilgi verdi. Topbaş, “Türkiye’nin şuanda gelmiş olduğu noktayı gururla yaşamaktayız. Sayın başbakanımızın kabilesinin, parlamentomuzun ve halkımızın çalışmaları bizi dünyada farklı bir noktaya getirdi. Şuanda İstanbul’da yapmakta olduğumuz yatırımların toplamı 52 katrilyon. Bu ciddi bir rakam. Yarın sayın başbakanımız ile açacağımız Kadıköy-Kartal Metro Hattı, dünyada hiçbir belediyenin yapmadığı büyüklükte, 3 katrilyonluk bir yatırım” dedi.

Bakan Bağış, iftar programının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti .
Kaynak: İHA