AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık Açıklama Yaptı

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş'un eğitim seviyesini en yükseğe çıkarmak için tüm enerjilerini sarf ettiklerini söyledi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi hayatının sonunda övüneceği en büyük konunun eğitime yapılacak olan yatırımlar olacağını kaydetti.

Muş'un eğitim seviyesinin yükselmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Işık, ''Gerek Milletvekili Muzaffer Çakar gerekse Vali Ali Çınar ile sürekli olarak istişare yaparak, Muş'ta eğitim seviyesini nasıl yükseltebiliriz, diye çalışma yapıyoruz. Muş'ta orta öğretim kısmı Türkiye ortalamasının altında. İnşallah girişimlerimiz olumlu sonuçlanır da bu ortalamayı daha da yükseltiriz'' dedi.

Bu konuda ailelere de sorumluluk düştüğünü belirten Işık, ailelerin de çocuklarını okula göndermek için fedakarlık yapması gerektiğini ifade etti.

Işık, şöyle konuştu:

''Eğitimli bir annenin çocuğuyla, eğitimden yoksun bırakılmış bir annenin çocuğunun arasındaki fark oldukça fazla. Amacımız Muş'un her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da büyüyüp ilerlemesi. Muş'un gelişme ve kalkınmasını sağlayacak başta eğitim olmak üzere yol, su, tarım ve hayvancılık alanında yoğun bir çalışma içindeyiz. En büyük hedefimiz kalkınmada Muş'u her alanda olduğu gibi, sıralama 81. il olarak değil, kalkınmış ve daha gelişmiş iller arasına yerleştirmek. Tüm çalışmalarımız bu yönde olacak.''

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA