Kadir Gecesinde Vatandaşlar Camilere Sığmadı

Bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen ve Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nde Sivas'taki camiler doldu taştı.

Kadir Gecesinde Vatandaşlar Camilere Sığmadı
Cami içerisine ve avlusuna sığmayan vatandaşlar, cami dışındaki, park, bahçe, yol ve kaldırımlara serdikleri seccade ve kartonların üzerinde namaz kıldı. Teravih öncesi camilere akın eden vatandaşlar, sahura kadar ibadetlerine devam etti.Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar Sivas’ta camilere akın etti.
En büyük camilerden biri olan Tarihi Ulu Camiiyi dolduran binlerce kişi bu özel geceyi ihya etti. Cami içerisine ve avlusuna sığmayan vatandaşlar, camiyi dışındaki park, bahçe yol ve kaldırımlara serdikleri seccade ve kartonların üzerinde namaz kıldı. Cami bahçesi kadınların da namaz kılabilmesi için ikiye bölündü. Erkek cemaat ile kadın cemaat arasına perde çekildi. Kadınlar yoğunluktan cami merdivenleri ile duvar üstlerinde ibadet etti.Kentteki birçok camide benzer görüntüler yaşandı. Hoca İmam caminde de vatandaşlar kaldırımlara serdikleri kilimlerde namaz kıldı. Merkez Paşa Camii de tıktım tıklım dolarken Vatandaşlar cami avlusu ve çevresinde güçlükle yer bularak ibadetlerini yapmaya çalıştı. Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, ülkemizin terör belasından kurtulması ve vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitler için dua etti.Teravih namazları sonrası Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şerifleri camilerde ziyarete açıldı.Hayırseverler de camilerde hurma, lokum ve kitap dağıttı.

Teravih öncesi camilere akın eden vatandaşlar sahura kadar ibadetlerine devam ederek günahlarının affı için dua etti .