Bilecik'te Bulunan Göletlere 47 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''2012 Balıklandırma Programı'' kapsamında Bilecik'te bulunan göletlere 47 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Bilecik Pelitözü göletine tahsis edilen 4 bin adet sazan yavrusu balığı, Vali Halil İbrahim Akpınar'ın katılımıyla gölete bırakıldı.

Vali Akpınar, yaptığı konuşmada, Pelitözü göletindeki canlı çeşitliliğini artırmaya çalıştıklarını, zengin çeşitliliği Bilecik'in hizmetine sunduklarını söyledi.

Pelitözü göletinin Bilecik için güzel bir dinlenme ve eğlenme yeri olduğunu belirten Akpınar, yapılan hizmetin Bilecik için hayırlı olmasını diledi.

Antalya Su Ürünleri ve Araştırma Üretme Enstitüsü Müdürlüğü Su Ürünleri Birim Sorumlusu Murat Yetiş ise program hakkında verdiği bilgide, şunları söyledi:

''Sazan balığı yavrularını Antalya Su Ürünleri ve Araştırma Üretme Enstitüsü Müdürlüğü'nden getirdik. Program kapsamında Bilecik'de bulunan 10 gölete 47 bin adet sazan yavrusu balığı bıraktık. Balıklandırma programını her yıl mart ayında gerçekleştiriyoruz. 10 yıldır düzenli olarak bu program devam ediyor. Ancak bu yıl ağustos dönemine denk geldi. Bundan sonra da il müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki yıllar düzenli olarak mart ayında balıkları sulara bırakacağız'' dedi.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA