Bakan Bağış: 'inşallah Chp, Bu Pkk Sempatizanlığını Geride Bırakır'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İnşallah CHP de artık bu PKK sempatizanlığını geride bırakır.Örgütün propagandasını yapmak için örgütten daha çok çalıştılar. Kendi arkadaşlarının güvenliğini bile umursamadan bunu bir siyasi ranta çevirmeye kalktılar" dedi.

Bakan Bağış, AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı'nın Nuri Çıngıllıoğlu Lisesi bahçesinde verdiği iftar yemeğine katıldı.

Kur’an-i Kerim’in okunması ile başlayan iftar programı, daha sonra iki semazenin yaptığı sema gösterisi ile sürdü. Burada iftarını teşkilat üyeleri ile birlikte açan Bağış, ardından konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Bağış, “Acaba AK Parti olmasaydı Türkiye nerede olurdu? O günlerin siyasetçileri Türkiye’ye yüzde 8 bin faizleri ödetmeyi kendilerine yakıştırabilmişlerdir. Okulların, barajların ve havaalanlarının insanımıza yakışmayacak kadar ilkel olmasını içlerine sindirmişlerdir. Ama içimizden biri, bir babayiğit çıktı ve 1950’de rahmetli Adnan Menderes ‘yeter, söz milletindir’ dedi, biz de artık 'yeter, karar milletindir' diyoruz” diye konuştu.

Dünyada kuruluşunun 16. ayında iktidar olan tek partinin AK Parti olduğunu belirten Bakan Bağış, bunu halkın başardığını belirtti.

Bakan Bağış, PKK’nın bir uyuşturucu çetesi olduğunu belirterek, "PKK uyuşturucu çetesidir, PKK rant mekanizmasıdır. Bu rant mekanizması, 'acaba bu ülkeye barış gelir de rant kaybeder miyiz' korkusuyla bu ülkenin geleceğini çalıyor, ana muhalefet partimiz de onların ekmeğine yağ sürmeye çalıştı, onların propagandasını yaptı" dedi.

Partinin 11. yılında Türkiye’nin umudu olduğunu kaydeden Bağış, "Bu, sizlerin teşkilatımıza ve başkanımıza sahip çıkmanız sayesindedir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Türkiye artık ne Avrupa’nın nede başka coğrafyanın hasta adamı değildir. Türkiye artık en dinamik uluslararası güçlerden biridir. Bunu sizler başardınız, Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasını değerlendiren Bağış, " 'Hangi partinin mensubu olursa olsun, TBMM'nin bir üyesine yapılan bu saldırı Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılmıştır' dedik. Devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi konusunda Başbakanımızın ve İçişleri Bakanımızın talimatları oldu. Çok şükür ki bu haydutlar o milletvekilini serbest bıraktı" diye konuştu.

CHP'nin bu süreçteki tavrını eleştiren Bakan Bağış, "İnşallah CHP de artık bu PKK sempatizanlığını geride bırakır. Örgütün propagandasını yapmak için örgütten daha çok çalıştılar. Kendi arkadaşlarının güvenliğini bile umursamadan bunu bir siyasi ranta çevirmeye kalktılar" ifadelerini kullandı

Konuşmasının ardından buradan ayrılan Bakan Bağış, teravih namazını kılmak üzere Ataşehir Mimar Sinan Camii’ye gitti .
Kaynak: İHA