Eskişehir’de Fırtına, Dolu ve Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi, Alpagut beldesi ile Karaoğlan köyünde etkili olan fırtına, dolu ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Eskişehir’de Fırtına, Dolu ve Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi
Dün akşam saatleri ile bugün öğle saatlerinde Mihalgazi ilçesi ile Alpagut beldesi ve Karaoğlan köyünde fırtına, dolu ve yağmur etkili oldu. Alpagut beldesi ve Karaoğlan köyünde dağlardan gelen sel nedeniyle bazı evleri su bastı. Aşırı yağmur ve fırtına nedeniyle kaldırım taşları yerinden söküldü. Aralarında otomobil ve traktörlerinde bulunduğu bazı araçlar sel nedeniyle zarar bazıları selin etkisiyle bir süre sürüklendi. Dolu nedeniyle incir, nar ve dut ağaçlarını zarar gördü. Fırtına sebebiyle Mihalgazi ilçesi ile Alpagut beldesindeki ekili 15 sera zarar gördü. Seraların bazılarının kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Fırtına sebebiyle bölgedeki 30 civarında evin çatısı zarar görürdü. 20 evinde kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Şiddeti zaman zaman 200 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle bazı ağaçların kökünden söküldü, kırılarak devrildi. Fırtına nedeniyle Karaoğlan köyü camisinin minaresinin bir bölümü devrilerek yan yattı. Bir süre elektrik kesintisinin yaşandığı bölgede 2 bin dönüm ekili arazi, sera ve meyve ağaçları zarar gördü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ile İl Özel İdaresi bölgede hasar tespit çalışması başlattı. Alpagut ve Karaoğlan köyünde, sel nedeniyle kaldırım taşlarının sökülmesi sonucu kapanan yollarda iş makineleriyle açma çalışması sürüyor .