Dünyanın En Güzel Koylarını Koruma Birliği Kongresi Türkiye'de Yapılacak

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, 28 ülkeden 38 üyesi bulunan ve Türkiye’den sadece Bodrum’un üye olduğu ‘Dünyanın En Güzel Koylarını Koruma Birliği’nin 8. kongresinin 11 Eylül 2012 tarihinde Bodrum’da başlayacağını söyledi.

Antalya DTO tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkanlığını Fransa’nın Bay of Somme koyunu temsil eden Jerome Bıngon, başkan yardımcılığını ise Bodrum koyunu temsil eden turizmci Galip Gür'ün sürdürdüğü birliğin kongresine yaklaşık 120 delegenin katılacağı bilgisine yer verildi.

Sekizincisi gerçekleştirilecek dünya kongresinde Galip Gür'ün 3 yıl sürecek başkanlık görevini devralacağı belirtilen açıklamada, kongrenin birliğe yeni üye olan Yunanistan’ın Patmos adasında 14-15 Eylül'deki etkinliklerle sona ereceği belirtildi. Birliğin amacının koylar arasında işbirliği sağlamak, ortak sorunların çözümüne yardımcı olmak, tanıtım ve koruyarak turizm olduğunu belirten Erol, "Antalyamızın kendine özgü koyları da bu birliğin içinde yar almalıdır. Koylarımızı mutlaka doğal güzellikleriyle korumalıyız. Antalya sınırları içindeki koylarımızın bulunduğu belediyeler veya turizm birliklerinin bu birliğe üye olmalarını arzu ediyoruz." dedi .