Şehit Polisin Annesi: Korkumdan Haberleri İzlemiyordum

Kars'ta sigara kaçakçıları ile çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Salman Polat’ın (30) Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehit Polisin Annesi: Korkumdan Haberleri İzlemiyordum
6 yıllık polis memuru olan Polat’ın annesi Fatma Polat, korktuğu için televizyon haberlerini seyretmediğini ifade ederek ağıtlar yaktı. Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nün gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda Iğdır'dan Kars'a bir minibüs içerisinde gümrük kaçağı sigara geleceği istihbaratını alan emniyet güçleri, saat 04.30 sıralarında minibüsü Subatan yolu Ani Kavşağı'nda takibe aldı. Polisin 'dur' ihtarına uymayan araç, Selim yolu istikametine doğru kaçmaya başladı.

Bunun üzerine polis ile sigara kaçakçıları arasında kovalamaca başladı.

Merkez Mesut Yılmaz Parkı girişinde beton dubalara çarparak duran araç içerisinde bulunan 2 şüpheli ile polis arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada göğsünden vurulan polis memuru Salman Polat şehit oldu.

BABA POLAT: DÜNYAMIZ YIKILDI

Nurhak ilçesi Hüyük Mahallesi'nde ikamet eden polis memuru Salman Polat’ın baba ocağında toplanan vatandaşlar Polat ailesine başsağlığını iletti. Eski Demokrat Parti Nurhak İlçe Başkanı olduğu öğrenilen baba Vahap Polat, "Terörist besleyenler şimdi mutlu olsun. Dünyamız başımıza yıkıldı. Artık dünyada yaşamak çok zor. Dünyada yaşayacak yerimiz kalmadı. Teröre lanet olsun. Dünyamızı başımıza yıktılar.” dedi.

Anne Fatma Polat’ın ağıtları yürekleri dağladı. Özlem Polat ile evli olan ve 2 yaşında Eyüp adında bir de çocuğu olan şehit polis Salman Polat, İstanbul’da görev yaptıktan sonra Kars’a tayin oldu. Baba evinde toplanan kalabalık, şehit polis için ağıtlar yaktı .