Kosova’da Görev Yapan Türk Polisi’nden Dostluk İftarı

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki polis ve adalet misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk Polisi’nin düzenlediği iftar yemeğinde uluslararası ve yerel polis yetkilileri biraraya geldi.

Priştine’de gerçekleşen muheteşem iftar yemeğinde EULEX bünyesinde görev yapan polis temsilcileri, Kosova Polis yetkilileri ile Kosova’da görev yapan Türk polisi arasındaki birlikteliğin güzel bir tablosu sergilendi.

Akşam ezanının okunmasıyla açılan iftar yemeğinin ardından, Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği’ni temsilen davete katılan Üçüncü Katip Ahenk Dereli, yaptığı konuşmada, “EULEX bünyesinde görev yapan Türk Polis mensuplarımızın başarıları bize gurur vermektedir. Ramazan ayı, dostluğa, kardeşliğe ve insanlığa vurgu yapılan özel bir aydır. Türk polisinin düzenlediği bu gecede hem Kosova polisi hem de uluslararası toplumun temsilcileriye biraradayız. Bu da yine dostluğa, dayanışmaya ve işbirliğine yapılan güzel bir vurguyu temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Kosova Türk Polis Kontenjan Başkanı Davut Arık ise, Ramazan ayının Kosova’da yaşayan topluluklar için çatışmaya Son verme ve anlaşmazlıkları çözme fırsatı sunduğunu belirterek, uluslararası bir misyonda görev yapmanın diğer kültürleri tanımaya imkan sağladığını söyledi.

“Biz bu gece sadece yemeğimizi paylaşmıyoruz, aynı zamanda duygu ve mutluluğumuzu da paylaşıyoruz” diyen Arık, farklı inançlara, kültürlere sahip kişilerle bu geceyi paylaşmanın insanların birbirini anlayabileceğinin ve dünyada barış içinde yaşanabileceğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

AB’nin Kosova’daki Adalet ve Polis Misyonu EULEX bünyesinde 40 kadar Türk polisi görev yapıyor .
Kaynak: İHA