Deniz Baykal'dan yeni Diyanet İşler Başkanlığı önerisi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal "Alevi toplumunun Diyanet'te kendini rahat hissetmesinin temsil edilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Deniz Baykal'dan yeni Diyanet İşler Başkanlığı önerisi
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal moderatörlüğünü Didem Arslan Yılmaz'ın yaptığı programda Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, gazeteci Can Ataklı ve Zaman Gazetesi yazarı Bülent Korucu 'nun sorularını yanıtladı.

Suriye krizinden Ortadoğu dengelerine, PKK'dan terörle müzakereye, Cumhurbaşkanı seçimlerinden CHP Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağına ilişkin olarak bir çok konuda görüşlerini açıklayan Deniz Baykal 'dan Diyanet İşleri Başkanlığı 'na yeni bir öneri geldi.

ALEVİLER DE TEMSİL EDİLMELİ
Aleviler 'inde Diyanet İşleri Başkanlığı 'nda temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Baykal şunları söyledi:
Diyanet İşleri Başkanlığı idari ve siyasi bir yapılanmadır. Yeni bir diyanet işleri başkanlığı düzenlenmelidir. Türkiye'de Alevilik diye bir olay var. Milyonlarca alevi var. Bir siyasi ve idari realite olarak Türkiye'de milyonlarca kişi kendini Alevi olarak görüyor. Bu insanlar ibadethane talep ediyor mu, etmiyor mu? Diyanet bir kurgudur, devletin resmi beyanıdır. Biz bir ülkeyiz, herkes vatandaş, herkes vergi veriyor. Bunlar bu toplumun eşit insanı. Devlet olarak biz bütün insanların dini ihtiyaçlarına saygı duyduğumuzu ifade etmede siyaseten ve idareten yükümlüyüz. Alevi toplumunun Diyanet'te kendini rahat hissetmesinin temsil edilmesi sağlanmalıdır.

ADAY DEĞİLİM

Cumhurbaşkanlığı 'na aday olup olmayacağına yönelik soruları da yanıtlayan Baykal, canlı yayında Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını bir kez daha yineleyerek “Benim hiç öyle bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu olmayacak.” İfadelerini kullandı.

YENİ CHP'Lİ DEĞİLİM

Gazetecilerin “Kendinizi Yeni Chp 'li gibi mi hissediyoruz” sorusuna da yanıt veren Baykal “CHP sürekli değişen bir partidir. Atatürk'ün CHP'si ile İnönü'nünki aynı değildir. Kendimizi suçlayıp başkasına yaranmaya çalışamayız. Ecevit'in daha yeni CHP'ydi ama o 'yeni' demedi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Yeni yönetim değişimi isminin başına yeni sıfatını koyarak vurgulamak ihtiyacını duymuştur. Sen kendini yeni CHP'li hissediyor musun sorusuna cevabım: Hayır hissetmiyorum. Ben kendimi CHP'li olarak hissediyorum. Benim CHP'li olmam değişime engel değil, değiştik değişmeye devam edeceğiz. Genel başkan bazı değişimler yapıyor, bunu toplum ne ölçüde kabul edip etmiyor o ayrı bir şey. Parti tabanında nasıl karşılık buluyor?” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE