Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Doğan Açıklaması

Malatya'da bir eğitim kurumu Alevi dedelerine iftar verdi.

İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restoran'daki iftara, AK Parti Malatya milletvekilleri Cemal Akın ile Öznur Çalık, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Müftüsü Yusuf Gül, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuklara canlı ilahi ve türkü dinletilerinin sunulduğu iftarda konuşan Çalık, ülkeye nifak tohumlarını sokmak isteyen, yurt içinden ve yurt dışından bağlantıları olan provokatörlerin Malatya'da da faaliyette olduğunu bilmek gerektiğini vurguladı.

''Binlerce kere şükürler olsun ki Malatya buna hiç alet olmadı'' diyen Çalık, Malatya'nın gökkuşağı gibi bütün renklerin ahenk içinde yaşadığı örnek bir il olduğunu belirtti.

Akın da Malatya'da yaşayan insanların hepsini temsil edenlerle olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

-''Ortak yaşama kültürümüzü geliştirelim''-

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Türkiye'de bazı farklılıkları olan insanlar olduğunu hatırlatarak, ''Etnik köken farklılıklarımız var. Ana dil farklılıklarımız var. İnanç farklılıklarımız var. Biz hepimiz bu farklılıklarımızı koruyarak, birbirimize saygı, hürmet göstererek her birimiz bir başkasını olduğu gibi kabul edip saygı göstererek geleceğe emin adımlarla yürüyelim'' diye konuştu.

2002 yılından sonra Türkiye'de evrensel yaşam, hukuk, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle birlikte Türkiye'nin bölgesinde büyük bir güç olduğunu vurgulayan Boztuğ, ''Buna hepimiz katkıda bulunalım. Varsa eleştirilerimiz, yapıcı olarak, açık yüreklilikle sergileyelim. Geleceğe çok umutla bakalım. Birbirimize sahip çıkalım. Ortak yaşama kültürümüzü geliştirelim. İçeride ve dışarıda bizim kavgamızdan mutlu olacak, bizi istemeyen insanların olduğunu düşünelim'' ifadesini kullandı.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer de toplumun hemen her kesiminden insanları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malatya'nın bu açıdan Türkiye'nin önemli bir rengi, bir deseni olduğunu kaydeden Göçer, Malatya'nın geçmişte olduğu gibi bugün de huzurun, dirliğin, düzenin kenti olmaya devam edeceğini vurguladı.

-''Türkiye'de yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti gemisinde''-

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Türkiye'de yaşayanların her birinin bir renk olduğunu belirterek, ''Her birimiz bir rengiz. Ama bunu bir pervaneye dönüştürüp aynı istikamette, aynı hızla döndürdüğümüz zaman beyaz rengini alırız. Bu beyazlığı muhafaza etme gayreti içinde olalım'' dedi.

Türkiye'de yaşayan herkesin ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti gemisinde'' olduğunu vurgulayan Doğan, ''Temennimiz o ki; bu gemi herhangi bir şekilde karaya oturmasın. Bir kayalığa çarpmasın. Doğru rotada, doğru eller, doğru kaptanlar tarafından yürütülsün'' değerlendirmesinde bulundu.

İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi de İslam dininin sevgi, barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi.

Ünverdi, ''Bu kavgalar niye- Bunlar bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenlerin oyunu. Halbuki daha çok beraber olmamız gereken bir zaman diliminde isteyerek veya istemeyerek öyle kötü olaylara sebebiyet vermek çok da doğru değil. Hele ramazan ayında hiç doğru değil'' diye konuştu.

Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, ''Bizleri birbirimize düşman etmeye hiçbir zümrenin gücü yetmeyecektir'' dedi.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA