Küçükçekmeceliler Sokak İftarlarında Biraraya Geliyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarlarında bereket sofraları kurulmaya devam ediyor.

Küçükçekmeceliler son olarak Söğütlüçeşme İlköğretim Okulu ve Küçükçekmece İmam Hatip Lisesi'nde kurulan 5'er bin kişilik sofralarda iftarını açtı. Söğütlüçeşme İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Hüseyin Kansu ve hayırseverlerin de katıldığı iftar yemeğinde binlerce vatandaş Ramazan bereketini hep birlikte paylaştı.

İstasyon Mahallesi Küçükçekmece İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen yemekte ise Başkan Aziz Yeniay'ın yanısıra AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.

“MANEVİ ATMOSFERİ PAYLAŞIYORUZ”

İftar öncesi Başkan Aziz Yeniay mahalle sakinlerinin Ramazan ayını tebrik ederek, "Ramazan ayının rahmet ve bereket dolu bir aydır. Bu sofraları bizlerle buluşturduğu için Rabbimize şükrediyoruz. Buradaki güzellik birlikte olmaktır. Bu manevi atmosferde dostlukları, gönülleri, yürekleri paylaşmak her şeyden önemlidir" dedi

Vekil Karaca ise, “ Dünyanın muhtelif yerleri var. Garptakine diken batsa, şarktaki hissetmelidir. Arakan, Suriye, Filistin ve dünyanın birçok yanında zorluklar içinde yaşamlarını sürdürenlere bu mübarek günlerde dua etmeliyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ramazan Bayramı'na da erişmeyi de nasip etsin” diye konuştu.

“BARIŞ İKLİMİNDEN İSTİFADE ETMELİYİZ”

Ramazan ayının önemine vurgu yapan AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu da, "Ramazan iyilik, dayanışma ve yardımlaşmayı ön plana çıkaran bir aydır. Toplu iftar sofralarında Ramazan'ın ikliminden istifade edilebilecek farklı bir ortam ortaya çıkıyor. Umuyorum ki Ramazan sizler için rahmet ikliminden istifade edebileceğiniz bir ay ve barış iklimini yaşayabileceğiniz güzel bir hayata vesile olur.Bunun yanında ayrıca farklı coğrafyalardaki mazlum insanların bizler gibi iftar yapabileceği hak ve özgürlük taleplerinin karşılandığı günlere vesile olur" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İftar sonrası İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Bezirganbahçe Medine Camii'ndeki huzur sohbetlerine konuk olarak Ramazan ayının faziletlerine dair anlatımlarda bulundu .
Kaynak: İHA